Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Axl Rose ny vokalist i AC/DC

Stepper inn for hørselsplaga Brian Johnson.

TRAVEL TYPE: Axl Rose får en travel vår og sommer. Før han legger ut på stadionturné med nylig gjenforente Guns N' Roses, skal han gjøre en rekke konserter i Europa sammen med AC/DC. Foto: NTB Scanpix
TRAVEL TYPE: Axl Rose får en travel vår og sommer. Før han legger ut på stadionturné med nylig gjenforente Guns N' Roses, skal han gjøre en rekke konserter i Europa sammen med AC/DC. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Få timer før Guns N' Roses gikk på scenen på gigafestivalen Coachella i California, ble det etter lengre tids spekulasjoner kjent at frontfigur Axl Rose også vil ta vokalansvar i et annet rockeband - nemlig AC/DC.

Det bekrefter bandet i en pressemelding som er sitert i en rekke medier, blant annet Rolling Stone, søndag morgen norsk tid.

For å sette to streker under samarbeidet dukket AC/DC-gitarist Angus Young opp på scenen under Guns N' Roses' Coachella-konsert søndag morgen norsk tid.

61-åringen spilte to AC/DC-låter sammen med bandet, melder Blabbermouth

Utskiftninger i rekkene AC/DC-vokalist Brian Johnson måtte i mars trekke seg fra bandets pågående turné på grunn av risiko for totalt hørselstap.

Den gang annonserte bandet ifølge Rolling Stone at en gjestevokalist skulle komme på plass slik at turneen kunne fortsette, men foreløpig har det ikke vært kjent hvem som skal stå for vokalen på låter som «Back in Black» og «Highway to Hell». 

GJENFORENT: Guns N' Roses spilte på Coachella-festivalen i California søndag morgen norsk tid. Foto: NTB Scanpix
GJENFORENT: Guns N' Roses spilte på Coachella-festivalen i California søndag morgen norsk tid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I sin tid steppet Johnson inn for Bon Scott, som døde av alkoholforgiftning i 1980.

I fjor hadde bandet nok en utskiftning i rekkene, da trommis Phil Rudd ble dømt til åtte måneders husarrest, etter å ha blitt tiltalt for drapstrusler og oppbevaring av narkotika.

Bandets tidligere trommis Chris Slade steppet inn for Rudd, som i intervjuer ikke har gitt Slade grunn til å tro at han bør finne seg for godt til rette i trommestolen.

Travel Rose I pressemeldinga takker AC/DC Brian Johnson for hans bidrag og dedikasjon til bandet gjennom årene, og ønsker ham alt det beste for framtiden. 

- Enn så mye som vi ønsker at denne turneen skulle avsluttes slik den ble startet, forstår vi, respekterer og støtter Brians avgjørelse om å slutte å turnere og redde hørselen sin, sier bandet i uttalelsen.

- Vi er dedikerte til å fullføre resten av våre turnéforpliktelser til alle som har støttet oss opp gjennom årene, og er så heldige at Axl Rose snilt har tilbudt sin støtte for å hjelpe oss med å fullføre denne forpliktelsen.

SLITER MED HØRSELEN: AC/DC-vokalist Brian Johnson måtte trekke seg fra bandets pågående turné på grunn av hørselsplager. Her på Valle Hovin i 2015, sammen med gitarist Angus Young. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SLITER MED HØRSELEN: AC/DC-vokalist Brian Johnson måtte trekke seg fra bandets pågående turné på grunn av hørselsplager. Her på Valle Hovin i 2015, sammen med gitarist Angus Young. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Dermed tyder mye på at det blir en travel vår og sommer for Rose, som først blir med AC/DC til Europa, før han legger ut på stadionturné med Guns N' Roses i sommer, melder Rolling Stone.

Det er Guns N' Roses' første turné med originalmedlemmene på mer enn 20 år, ifølge Forbes.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!