Ayaan Hirsi Ali skriver hjerteskjærende om tvang

Befester stillingen som konsekvent islamkritiker.

SUPERSTJERNE: Ayaan Hirsi Ali forteller om en lang og bemerkelsesverdig reise fra religiøs tvang i Somalia, via
parlamentsmedlem i Nederland til personlig frihet i den konservative tenketanken American Enterprise Institute.
Foto: Lars Eivind Bones
SUPERSTJERNE: Ayaan Hirsi Ali forteller om en lang og bemerkelsesverdig reise fra religiøs tvang i Somalia, via parlamentsmedlem i Nederland til personlig frihet i den konservative tenketanken American Enterprise Institute. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Den verdenskjente islamkritikeren Ayaan Hirsi Ali bruker sin egen splittede klanfamilie som eksempel på hvorfor integreringen av muslimer mislykkes og oppsummerer hovedhindringene i tre stikkord: Sex, penger og vold.

Det er hjerteskjærende lesning som begynner med tvang og lemlesting i religionens og tradisjonens navn og ender med katastrofal kulturkollisjon i eksil.

Det lukkede islam Dysfunksjonelle familier fins selvsagt overalt. Men forfatterens mener at dynamikken i den lukkede muslimske familien, preget av en voldelig og kvinneundertrykkende ideologi bidrar til islamiseringen av unge menn i gettoer som truer hele den vestlige levemåten. Dermed er vi inne på et hovedanliggende i boka.

«Nomade» kan leses som en fortsettelse av Hirsi Alis dramatiske livsreise i bestselgeren «Mitt, liv min frihet» fra 2007. Men det har skjedd noe vesentlig underveis:

Ateisten Hirisi Ali tror ikke lenger det er mulig å reformere islam innenfra, slik dogmatisk kristendom ble revidert og moderert under innflytelse av den europeiske opplysningstidens tenkere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer