Aylar må fjerne silikonpuppene

Må forminske brystene på grunn av kroniske smerter.

(Dagbladet.no): Glamourmodellen Aylar Lie (21) vil fjerne silikoninnleggene som følge av kroniske smerter i brystene, melder VG.


- Puppene er såre, iskalde og føles som to store blåmerker som gjør vondt hele tida, sier hun til avisa.

Komplikasjoner

Den 160 centimeter høye og 47 kilo tunge modellen fikk lagt inn silikon i brystene i fjor. Aylar ville ha 450 gram tunge proteser i hvert bryst. Plastikkirurgen nektet, og tilbød henne i stedet proteser på 410 gram.

Aylar har imidlertid slitt med smerter og komplikasjoner i lang tid. Ifølge VG toppet det seg på mandag, da hun hastet til lege. Da fikk hun valget mellom smerter eller kjempebryster. Legen anbefalte henne å uansett ta ut protesene og la brystene hvile en periode.

- Jeg regner med at jeg fjerner innleggene i midten av september, sier Aylar til avisa.

Plastikk-kritikk

Professor i plastikkirurgi, Frank E. Åbyholm, mener det er vanvittig å legge inn hele silikonproteser på 410 gram i ei så vever jente som Aylar Lie, som ennå ikke har fått barn.

- Det er legenes ansvar hva som gjøres, sier han til VG.

Legen som utførte inngrepet mener 21-åringen har vært uheldig, og at det er «ren spekulasjon» å diskutere om hun fikk for store proteser. Legen peker på at Aylar lyttet til hans råd om å ikke gjøre dem enda større.

FØR: Aylar Lie under en motevisning før hun fikk lagt inn silikon.
MÅ FORMINSKE BRYSTENE: De store silikoninnleggene har blitt et varemerke for Aylar Lie. Nå må de ut. Her fra fotograferingen til en nakenkalender.