B-buskvekst til besvær

En menneskeetende busk, fem pene ungdommer.

FILM: «The Little Shop of Horrors» er en kultfarse fra 1960, som handler om en ung blomsterhandler, hans kjøttetende plante og ofrene han mater den med. Filmen ble seinere omgjort til en meget vellykket «Off Broadway»-forestilling (1982), som igjen ble filmet til en anerkjent og meget underholdende musikal (1986).

En digresjon, absolutt, men «The Ruins» bringer likevel tankene dit. Filmer om menneskeetende blomster og trær er tross alt en raritet. Foruten om akkurat det, og det treffende sitatet: «vi er amerikanske ungdommer, noen vil selvfølgelig komme og redde oss», er «The Ruins» dessverre en oppskriftsmessig og ikke det spor skremmende grøsser.

Kjøtt

Fem billedskjønne ungdommer er på ferie i Mexico, da de bestemmer seg for å utforske noen gamle Maya-ruiner i jungelen. Dumt. Ruinene er bebodd av en illsint slyngplante som hungrer etter kjøtt.

Og alle b-filmelskere kan glede seg? Dessverre ikke.

Regissør Carter Smith burde kastet seg ut på dypere vann, overdrevet til gangs og smurt på med blodig galskap. Og til tider tar han to skritt fram og forsøker på nettopp det. Dessverre tar han også tre skritt tilbake, da han gjennomgående, i fullt alvor, forsøker å gjøre buskveksten faretruende.

Ha-ha. Tulling.

Hvor er iberiasneglene når man trenger dem?!