B. H. Hanssen og innvandringen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

INNVANDRING: I Norge regnes det som upassende å forske på hvorvidt innvandrere totalt sett representerer et positivt bidrag til samfunnet. Likevel har det grodd fast et mantra om at Norge trenger den innvandringen vi får. Noen vil saktens ha mye mer.I Dagbladet 27.1. slår Bjarne Håkon Hanssen fast at «Innvandring er bra for Norge» før han kommer inn på alle problemene. Han nevner bl.a. at arbeidsledigheten er svært høy blant innvandrere (ser man på yrkesdeltakelsen, er tallene mildt sagt dramatiske) og at de er dårlig integrert.

DET KAN faktisk virke som om Hanssen mener at Norge trenger flere mennesker som er dårlig integrert og ikke kommer ut i arbeid.Men i det at enkelte innvandrergrupper blir positive og viktige bidragsytere til det norske samfunnet og at andre faller igjennom er det først og fremst en klar oppfordring til Arbeids- og inkluderingsministeren om å legge om innvandringspolitikken. I tillegg til å la innvandringen få et omfang som tilsvarer arbeidsmarkedetes behov, på både kort og lang sikt, bør den også omfatte siling av dem som mangler nødvendige forutsetninger for å fungere i et komplisert samfunn som Norge. Nederland skal sette i gang et slikt program, dette bør Hanssen følge med på med fordomsfrie og åpne øyne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer