B-lag på skytetokt

Noen ganger er det all right. Andre ganger er det bare hjelpeløst. For eksempel når Aidan Quinn skyter og parer seg for fedrelandet i en B-film om terroristen Carlos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Oppdraget» er sånn løselig basert på den virkelige historien om «Sjakalen», med tilbakeblikk på hans terroraksjoner i Frankrike i 70-åra og det berømmelige gisseldramaet i Wien i 1975. Derfra får vi et ulidelig oppspinn.

Herr Quinn inntar dobbeltrollen som henholdsvis Carlos og hans amerikanske dobbeltgjenger, en eiegod marineoffiser som trenes opp av CIA og Mossad til å lure krypet i fella. Donald Sutherland og Ben Kingsley representerer hver sin etterretning, og vi kan bare lure på hva de får betalt for å stolpre seg gjennom en oppstyltet, eplekjekk dialog og den typen skuespill som består i å plire barskt med øynene og stramme kjevemusklene. Vi forstår da at hundre og ett er ute.

Mest forbausende at Kingsley nedlater seg til dette kjedelige oppkoket av klisjeer. Mer er i grunnen ikke å si. Sov godt, Aidan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer