B-thriller fra Cussler-konsernet

Action med Dalai Lama

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Thrillerveteranen Clive Cussler har garantert større årsomsetning enn mang en norsk småbedrift, så det er ikke rart 74-åringen har valgt å ekspandere actionthriller-firmaet på sine gamle dager. Det har ikke vært noe heldig grep.

Medforfattere

Mens det før kom én Cussler-roman omtrent annethvert år, kommer det nå minst to i året. Felles for de fleste er at de er skrevet av en annen enn Clive Cussler - for tida består skrivestallen av Paul Kemprecos, Craig Dirgo, Jack Du Brul og Cusslers sønn Dirk. Sånt blir det mange bøker av, og selv om Cusslers navn er størst på omslaget, kan du banne på at medforfatteren har gjort det meste av jobben.Cussler-logoen pryder vanligvis bøkene om machohelten Dirk Pitt og hans eskapader i NUMA-organisasjonen, men «Gullbuddhaen» er første bind i serien om skipet Oregon. Oregon dukket første gang opp i Pitt-eventyret «På dypt vann», men her er kaptein Juan Cabrillo ute på eget oppdrag i ei bok som også burde hatt tittelen «På dypt vann». Noen detaljer først: Oregon ser ut som en rustholk, men er både særdeles sjødyktig og har alt av avansert teknologi om bord. Mannskapet er på litt over 20 menn og kvinner, og kan utføre de mest kompliserte oppdrag for seriøse kunder til en stiv pris. I «Gullbuddhaen» skal de ikke gjøre noe mindre enn å gjeninnsette Dalai Lama i Tibet. Oppdragsgiver? CIA, naturligvis.Sånne storpolitiske gutteleker kan man trygt bedrive innenfor actionthrillerens rammer - uten fare for diplomatiske represalier eller annen type smekk på fingrene. Derimot burde både Cussler og hans forfatterkollega hatt en ordentlig oppstrammer, dette holder ikke mål verken spennings- eller handlingsmessig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer