SIKKERT NOK? Facebook går nå gjennom sine sikkerhetsrutiner. Foto: REUTERS/Robert Galbraith/Scanpix
SIKKERT NOK? Facebook går nå gjennom sine sikkerhetsrutiner. Foto: REUTERS/Robert Galbraith/ScanpixVis mer

Ba Facebook-ansatte hacke seg inn på Facebook

Det tok ikke lang tid før de klarte det.

|||Etter at Twitter ble grundig hacket i 2009, og blant annet Barack Obamas konto ble overtatt av fremmede, er spørsmålet om sikkerheten på sosiale nettsider blitt stadig mer viktig.

Den desidert største av dem, Facebook, har satt igang en rekke tiltak for å sørge for å holde uvedkommende ute. Et av disse ble satt igang etter at Twitter i juni fikk kjeft fra The Federal Trade Commision (FTC).

Rett etter dette utfordret en sjefingeniør med ansvar for sikkerheten til Facebook de ansatte til å forsøke seg på å hacke seg inn på det sosiale nettverkets administrasjonsnivå.

Det tok ikke mer enn et par uker før de ansatte hadde lykkes i oppgaven, skriver Techcrunch.

De ansatte kom seg forbi sikkerhetsanordningene via sjefingeniørens trådløse hjemmenettverk, ifølge nettsidens kilde - Facebook snakker ikke selv om hendelsen.

Ved å opprette et falskt, trådløst nettverk med samme SSID-navn som ingeniørens hjemmenettverk, klarte de å fange opp passordet hans når han tilsynelatende koblet seg til «sitt eget» nettverk.

Straks de Facebook-ansatte hadde tilgang til hjemmenettverket, var det såre enkelt å overvåke all nettverktrafikken hans - inkludert alle passordene han benyttet seg av. Veien derfra og inn til toppnivået på Facebook var kort.

Twitter-hackingen skjedde ved at uvedkommende fikk tilgang på intern epost i selskapet. Det, og det nylige Facebook-eksperimentet, viser tydelig at et nettsteds sikkerhet ikke er sterkere enn det svakeste ledd - bare man vet hvor man skal lete.