Tiltalt for å ha banket opp NRK-profil:

Ba om unnskyldning

Artisten som er tiltalt for umotivert å ha banket opp en profilert NRK-programleder i fjor, ba om unnskyldning da rettssaken startet tirsdag.

UNNSKYLD: Det er satt av to dager til saken hvor en norsk artist er tiltalt for å ha banket opp en profilert NRK-programlader. Tirsdag ba tiltalte om unnskylnding. Foto: NTB.
UNNSKYLD: Det er satt av to dager til saken hvor en norsk artist er tiltalt for å ha banket opp en profilert NRK-programlader. Tirsdag ba tiltalte om unnskylnding. Foto: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Artisten som er tiltalt for umotivert å ha banket opp en profilert NRK-programleder i fjor, ba om unnskyldning da rettssaken startet tirsdag.

Påtalemyndigheten hadde allerede i tiltalen varslet at artisten var psykotisk på gjerningstidspunktet. Det vil derfor bli lagt ned påstand om overføring til tvungent psykiske helsevern som følge av det umotiverte overfallet for halvannet år siden.

I retten tirsdag framsto likevel artisten angrende og ba om unnskyldning for de dramatiske skadene NRK-profilen ble påført om kvelden 24. januar i fjor. Han fikk satt inn en metallplate i det ene kinnbeinet og har fått varige nerveskader etter volden.

- Når jeg hører om disse skadene, får jeg vondt inni meg. Jeg beklager. Jeg er egentlig kjent som en karakter som er mot vold, og har tidligere grepet inn i situasjoner for å stanse voldshendelser. Jeg var ikke meg selv på den tiden, sa mannen i retten ifølge TV 2.

I retten forklarte offeret hvordan han var på vei ut for å møte artisten på Marienlyst i Oslo den aktuelle kvelden, og at han ikke rakk å reagere da han uventet ble slått ned, skriver VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer