Michael Fassbender:

Ba sjåfør om å brekke armen hans for å unnslippe rollen som Steve Jobs

Skuespilleren kjempet seg gjennom «manusfjellet». 

JOBB MED JOBS: Skuespiller Michael Fassbender fortalte under Toronto filmfestival i forrige uke at filmen om Steve Jobs har vært den vanskeligste å lage. Fassbender skylder på det omfattende manuskriptet fra Aaron Sorkin, men er neppe veldig bitter, all den tid han ble Oscar-nominert for rollen. Foto: Anthony Behar / NTB Scanpix
JOBB MED JOBS: Skuespiller Michael Fassbender fortalte under Toronto filmfestival i forrige uke at filmen om Steve Jobs har vært den vanskeligste å lage. Fassbender skylder på det omfattende manuskriptet fra Aaron Sorkin, men er neppe veldig bitter, all den tid han ble Oscar-nominert for rollen. Foto: Anthony Behar / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Filmfestivalen i Toronto går av stabelen i disse dager, og det mangler ikke på celebre gjester under den årlige filmfesten.

Blant skuespillerne som er til stede er Michael «Harry Hole» Fassbender (39), som under et veldedighetsarrangement i forrige uke så på klipp fra egne filmer sammen med et publikum.

Etter hvert klipp fortalte Fassbender åpenhjertig om hver rolle, og avslørte blant annet at rollen som Steve Jobs bød på karrierens største utfordringer.

- Dette er ikke meg

39-åringen hadde nemlig rollen som Apple-gründeren i den biografiske dramafilmen fra 2015, og legger skylda på manusforfatter Aaron Sorkin for at filmen ble et realt stykke arbeid, ifølge Independent.

«Steve Jobs» - Se Michael Fassbender som Apple-sjefen

- Det (manuset, journ. anm.) var litt av et fjell, og jeg lærer sakte, så da teksten ankom og jeg fikk mulighet til å ta rollen, tenkte jeg virkelig: Dette er ikke meg. Dette burde være noen andre.

Ifølge Independent så imidlertid to støttespillere store muligheter i rollen, bare Fassbender klarte å pløye seg gjennom manus: Faren og agenten hans.

Villle brekke armen

Dermed endte skuespilleren opp med å takke ja til rollen, selv om Fassbender på Toronto-festivalen røpet at han forsøkte å finne måter å komme seg ut av avtalen på:

- Jeg husker at jeg sa til sjåføren min: Hvis jeg holder armen min i døråpninga, burde du smekke den igjen. Det burde forårsake et brudd og få meg ut av denne jobben, sa 39-åringen til de oppmøtte i Toronto.

Som Independent poengterer endte ikke Fassbender opp med armen i fatle, men med en Oscar-nominasjon etter prestasjonen som Jobs.

Hans svenske kjæreste Alicia Vikander var også Oscar-nominert i år. Mens hun endte opp med en statuett under prisutdelinga, endte Fassbender opp med et seierssmask:

Alicia Vikander og Michael Fassbender klinte til under Oscar-utdelinga

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer