Baardsen blir teatersjef i Bergen

BERGEN (NTB): Lars Arrhed sluttet i dag som teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen etter uenighet med styret om pengebruk og ambisjonsnivå. Bentein Baardson (44) er ansatt som ny teatersjef for de kommende tre år.

Bentein Baardson sier at han vil satse på de store klassikerne.

- Teatrets forpliktelse er å oppdra stadig nye generasjoner med klassikerne. Det beste vi kan gjøre er å nå barna. Men samtidig er det viktig å få ny dramatikk opp å stå, sier han.

Førstevalg

Styreleder Dag Steinfeld sier at Baardson er teatrets førstevalg.

- På styremøtet tirsdag i forrige uke satte vi opp en liste over folk vi ideelt sett ønsket enten det var realistisk eller ikke. Baardson sto øverst på denne listen. Vi gikk tur i Kristiansand onsdag og torsdag og kom til enighet, sier Steinfeld.

Bentein Baardson har i flere år vært skuespiller og instruktør ved Den Nationale Scene. Han har vært teatersjef ved Rogaland Teater og Agder Teater. Spesiell nasjonal og internasjonal anerkjennelse oppnådde han som kunstnerisk ansvarlig for åpnings- og avslutningsseremoniene under OL på Lillehammer i 1994.

Baardson har den siste tid vært frilans-instruktør. Prisen for å bli teatersjef i Bergen er at han har måttet takke nei til flere interessante opera-oppsetninger i inn- og utland. Men avtalen om å sette opp «Hamlet» på Nationaltheatret i Oslo til høsten vil han holde.

Store ambisjoner

Lars Arrhed ble ansatt som teatersjef i Bergen i mai 1997 og var på plass i sjefstolen 1. januar i år. Han sier at hans ambisjoner var for store og at hans lederstil går ut på å gjøre veldig mye på kort tid.

Styreleder Dag Steinfeld bekrefter at uenigheten om konsekvensene av de planlagte kunstneriske, økonomiske og praktiske disposisjoner er årsaken til at partene nå er enige om å avslutte samarbeidet.

- Vi har gjennomført en lykkelig skilsmisse med Arrhed etter at det ble klart at vi ikke hadde prosjekter som lot seg forene, sier Steinfeld.