Babe-forbud på verdens største spillmesse

E3-arrangørene lei nakenhet.

(Dagbladet.no): Electronic Entertainment Expo (E3) er verdens største spillmesse.

Hvert år møtes bransjen i noen hektiske dager i Los Angeles.

Ingen spill- eller teknologilansering uten vakre, og gjerne lettkledde kvinner, som smilende demonstrer de nye produktene for de fremmøtte og fotografene.

Dette er en virkelighet som er svært populær blant de besøkende, men som ikke er like akseptert av arrangørene.

Og nå vil E3-ledelsen sette en stopper for dette, ifølge Reuters.

Messens reglement har hele tiden inneholdt forbud mot denne type levende reklame. Det er bare det at ingen til nå har ville etterkomme det.

Derfor kommer arrangørene i år til å følge ekstra godt med og gi ut advarsler, med påfølgende bøter på 5000 dollar, rundt 32 000 kroner, som skal betales på stedet.

- Vi har tatt noen steg for å sikre at utstillerne er kjent med våre retningslinjer og hvordan disse blir håndhevet, utdyper Mary Dolaher, ansvarlig for E3 ifølge Reuters.

Dette utspillet er nok et forsøk på å gjøre bransjen mer voksen, og bringe fotografenes og publikumets oppmerksomhet opp fra de sjenerøse utringingene og tilbake til spillnyhetene.

KUN FOR VOKSNE E3 er en lukket bransjemesse med 18-års grense. Nå ønsker arrangørene å kvitte seg med de lettkledde «booth babes».
GIZMONDO-JENTENE: Den håndholdte spillkonsollen skulle ta verden med storm. Nå ser det imidlertid <a href="http://www.dagbladet.no/kultur/2006/01/25/455757.html">dårlig ut for selskapet bak denne spillmaskinen. </a>.
VIKINGINVASJON: I dette tilfellet ser man klart at lettkledte jenter ikke nødvendigvis gjør at produktene selger bedre.