Babel Fish tar en spansk en

Like før jul tok gutta i Babel Fish affære overfor plateselskapet sitt: «Sats skikkelig på oss - eller dropp oss». Det virket. Denne uka spilte de inn ny video for sine spanske fans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kvartetten Babel Fish kom som ei kule inn i norsk musikkliv høsten 1997. Med singelen «Mania» presenterte de seg som et friskt supplement for de som setter pris på Crowded House, U2 og Beatles.

- Vi ble blåst opp, fikk en jævla hype. Og det var nærmest uforskyldt fra vår side, forteller vokalist Torgeir van Ravens.

Innfridde ikke

Det siste halvåret har gått trått for Babel Fish. Vel er veien til i dag brulagt med to hitAwards-priser og veldig pene listeplasseringer. Men noe stoppet opp i fjor.

{ndash}Det som skjedde var at vi ikke innfridde de krav media hadde til oss. Det vil si, det som ikke skjedde var USA, sier keyboardist Halvor Holter.

Og kanskje var det ikke bare media. «Babel Fish skal bli større enn Europe,» sa manager Thomas Erdtman i fjor. Og det var mannen som oppdaget Europe i 1987.

Tok et oppgjør

{ndash}Amerikanerne surra det til. Der borte er det veldig tette utgivelsesplaner og når vi mista vår tilmålte periode på et par uker, ja, så gikk tida og vi fikk ingen utgivelse, sier van Ravens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer