Babel Fish tar en spansk en

Like før jul tok gutta i Babel Fish affære overfor plateselskapet sitt: «Sats skikkelig på oss - eller dropp oss». Det virket. Denne uka spilte de inn ny video for sine spanske fans.

Kvartetten Babel Fish kom som ei kule inn i norsk musikkliv høsten 1997. Med singelen «Mania» presenterte de seg som et friskt supplement for de som setter pris på Crowded House, U2 og Beatles.

- Vi ble blåst opp, fikk en jævla hype. Og det var nærmest uforskyldt fra vår side, forteller vokalist Torgeir van Ravens.

Innfridde ikke

Det siste halvåret har gått trått for Babel Fish. Vel er veien til i dag brulagt med to hitAwards-priser og veldig pene listeplasseringer. Men noe stoppet opp i fjor.

{ndash}Det som skjedde var at vi ikke innfridde de krav media hadde til oss. Det vil si, det som ikke skjedde var USA, sier keyboardist Halvor Holter.

Og kanskje var det ikke bare media. «Babel Fish skal bli større enn Europe,» sa manager Thomas Erdtman i fjor. Og det var mannen som oppdaget Europe i 1987.

Tok et oppgjør

{ndash}Amerikanerne surra det til. Der borte er det veldig tette utgivelsesplaner og når vi mista vår tilmålte periode på et par uker, ja, så gikk tida og vi fikk ingen utgivelse, sier van Ravens.

Bandet opplevde noen frustrerende høstmåneder og tok kontakt med sitt selskap Atlantic like før jul for å lufte sine tanker om hvordan de opplevde situasjonen.

{ndash}Vi tok rett og slett et oppgjør med Atlantic. Nå måtte opsjonen på oss plukkes opp. Og det hjalp.
Tirsdag var det stinn brakke på Månefisken ved Akerselva i Oslo for nytt video-opptak av hit-singelen «Out of the Blue». Regissør bak videospakene var meksikansk-amerikanske Adolfo Doring, som også har innspillinger med Manic Street Preachers, Sting og Santana på CV-en.

Video for spanske fans

- Videoen er i første omgang ment for det spanske markedet hvor vi fortsatt er på listene. I mars drar vi turné dit. Hva som skjer med USA, er litt for tidlig å si. Vi er i gang med ny plate som vi håper kommer til sommeren, sier van Ravens og Holter.

- Men du må huske at vi for lengst har fått oppfylt alle våre drømmer. Vi kom oss til utlandet med musikken vår og fikk spilt for en masse mennesker.

FULLT TRØKK: Babel Fish spilte inn ny video til «Out of the Blue» på Månefisken denne uka. Den skal brukes til ny sjarmoffensiv ovenfor utenlandske platekjøpere. For nå satser plateselskapet Atlantic på Oslo-bandet igjen.