Backpackere på villspor

Forutsigbar og planmessig grøsser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En gjeng med backpackere i Mexico blir truet opp på en ås av en indianerstamme. Og derfra blir alt bare verre i denne thrilleren, hvor naturen vender seg mot mennesket og tar en fryktelig hevn.

Enkel handling

«Ruinene» er Scott Smiths andre spenningsroman, den kom ut i USA for to år siden, og endte også som lavbudsjettsfilm i vår. Handlingen er såre enkel, som grøssere av denne sorten skal være, den minner mest om en slags grotesk blanding av «The Beach» og John Wyndhams «I trifidenes dager».

Fire amerikanske ungdommer er på solferie i Cancún, hvor de treffer en greker de kaller Pablo, og tyske Mathias. Sistnevnte er på vei ut i jungelen for å lete etter sin bror, som har blitt med en jente til en arkeologisk utgraving. Broren har ikke latt høre fra seg, og dagen for tilbaketuren til Tyskland nærmer seg.

Jungeltur

Alle seks legger i vei uten særlig utrustning, og snart havner de på et sted som en drosjesjåfør karakteriserer som «ikke bra». De hører ikke på ham, men fortsetter inn i jungelen og treffer på en gruppe indianere som er alt annet enn imøtekommende. Snart forstår de hvorfor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer