Backstage med BB

MOLDE (Dagbladet): Jazzfestivalen i Molde er mye mer enn jazz, og når skyene ryddet plass for sola i går var det mer enn gitaristen Pat Metheny som skinte. Tusenvis jazzet og bluset opp hverandre i Moldes solfylte gater i går - 6500 sammen med den 75-årige blueslegenden BB King.

Mange flere enn den på alle måter strålende Pat Metheny har skint i Molde siden åpningen av festivalen, men han blir liksom stående som Moldesola i år. Akkurat som Chick Corea var det i fjor. Så fornøyd og så behagelig - og alltid med et smittende smil.

Kaldt for BB

Smilte gjorde også BB King da Dagbladet møtte ham bak scena etter konserten i går kveld, i en liten løe på Romsdalsmuseet der den svære bluesbrakaren satt rimelig tilbakelent i en blå treningstøye, før han tuslet ut for å møte noen hundre ihuga fans som jublet og ville ha autografer.

- Publikum var strålende, sier BB King, og skryter opp buskErud - gitaristene Vidar Busk og Knut Reiersrud - som renset ørene til det store publikummet som hadde møtt opp.

- Dere får lære meg noen grep litt senere, sa BB King, og skrattet mens guttene nikket ydmyke.

- Noen sa at jeg hadde vært her før, men det husker jeg ikke. Det var for lenge siden, men det husket tydligvis publikukm, smilte BB King, som var på festivalen for 16 år siden. Den gang syntes han det var varmere på nordvestlandet, men i går klaget han over kald vind. Faktisk en av de kaldeste kveldene han hadde spilt i løpet av sitt lange liv, hevdet han.

Sjarmerte Storgata

Det satte imidlertid ingen stopper for et så godt som fullt Romsdalsmusem i går kveld, og heller ikke for tusenvis av mennesker som trakk ut i det mer eller mindre velregulerte

Storgata som nå bogner av boder og gatemusikanter og selgere av, ja Gud må vite hva som ikke ble solgt i Molde om dagen. En av de store heltene i gata i går var den svært internasjonale hobbyartisten Soluna (10), født i Guatemala, bosatt i Danmark, som sammen med pappa JeJe, fikk stor oppmerksomhet

med sin sjarm. Noen nye venner hadde superjenta på bass også fått etter sine opptredener, men det var hun vant til, kunne hun avsløre.

Stort besøk

- Dette er alltid kult, smilte jenta, som spiller nesten Norge rundt denne sommeren. Flere festivaler og anledninger, deriblant bluesfestivalen på Notodden og Bergen og Oslo, står for tur.

Lengre borti gata, et kvartal fra brygga der folk koste seg på båter og i øltelt, hadde Ida Sofie Berg (8) og Birgitte Grubba Aune (4), begge Molde, sitt svare strev emd å få en eller annen merkelig lekefugle-skapning til å danse salsa. Også et helt naturlig innslag på en jazzfestival, som nå har blitt en gedigen folkefest med et sted mellom 80-100.000 besøkende.

<B>BB VIL LÆRE:</B> - Dere får lære meg noen grep, sa B.B. King til Knut Reiersrud og Vidar Busk bak scenen.