20 ÅR: Backstreet Boys er tidenes mestselgende boyband. FOTO: Invision / NTB Scanpix
20 ÅR: Backstreet Boys er tidenes mestselgende boyband. FOTO: Invision / NTB ScanpixVis mer

Backstreet Boys har skjult en fis på en av sine største hits

- Prompet ikke bare på beaten, men også i riktig toneart.

(Dagbladet): I forbindelse med 20-årsjubileet for Backstreet Boys debutalbum, som har samme navn som bandet, gjorde magasinet Billboard intervju med alle bandmedlemmene.

I samtalen som i utgangspunktet skulle handle om debutalbumet, bestemte bandmedlemmet AJ McLean seg for å røpe en hemmelighet rundt innspillingen av hiten «The Call», fra albumet «Black & Blue».

- Vi var i studio med Max (Martin, produsenten red.anm) og spilte inn låta «The Call». Howie (Dorough, et av de andre bandmedlemmene red.anm) var i vokalboothen og gjorde det vokale breaket «dun dun dun, dun dun dun dun». Max ga Howie vokalharmoniene, og jeg tror han la så mye luft i stemmen at det endte opp med å bli «dun, dun» og en promp, men han prompet ikke bare på beaten, men i riktig toneart. Så Max mikset det så det hørtes ut som en basslyd, og det ble med på plata, sier McLean.

Til Billboard sier Dorough først lattermildt at han benytter seg av retten til ikke å vitne imot seg selv, før han innrømmer at historien er sann.

Mestselgende boyband

Backstreet Boys er tidenes mestselgende boyband med over 100 millioner solgte plater, og har også blitt nominert til flere Grammypriser. Gruppa startet opp igjen i 2005, og består av Brian Littrell, A.J. McLean, Nick Carter, Howie Dorough og Kevin Richardson. I 2014 ga de ut albumet «In A World Like This»

Dokumentar

I 2015 lanserte gruppa en dokumentar fra storhetstida med navn «Show'em What You're Made Of».

Dokumentaren fortalte boybandets historie fra starten av karrieren til høydepunktet på 90-tallet, og hvordan de sakte, men sikkert mistet sin status på 2000-tallet.

- Fra 1992 til 2002 var vi det største bandet i verden. Ingen hadde tro på at vi skulle bli så store. Så sa det stopp. Hva gjør man som en fullvoksen mann i et boyband?, sa Brian Litrell i dokumentaren.