Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Backstreet Boys

Backstreet's back! 90-tallets yndlinger er tilbake med ny låt

Backstreet Boys gir ut ny låt, og planlegger ny verdensturné: - Kommer definitivt til Norge også.

BACKSTREET BOYS: 90-tallets yndlinger er tilbake med ny låt. 17. mai slipper Backstreet Boys låten «Don't go breaking my heart». Samtidig har boybandet 25-årsjubileum i år. Fra venstre Brian Littrell, A.J. Maclean, Nick Carter, Kevin Richardson og Howie Dorough. Foto: Pressebilde / Sony music
BACKSTREET BOYS: 90-tallets yndlinger er tilbake med ny låt. 17. mai slipper Backstreet Boys låten «Don't go breaking my heart». Samtidig har boybandet 25-årsjubileum i år. Fra venstre Brian Littrell, A.J. Maclean, Nick Carter, Kevin Richardson og Howie Dorough. Foto: Pressebilde / Sony music Vis mer

«Backstreet's back» … igjen!

90-tallets store popfenomen Backstreet Boys er tilbake. Det er 25 år siden boybandet Backstreet Boys først ble dannet, og 22 år siden de ga ut det internasjonale debutalbumet sitt, med samme navn.

Siden regjerte de hitlistene i mange år, blant annet med hits som «As long as you love me» og «I want it that way», og skapte hysteriske ungpike-tilstander på svært mange av sine konserter.

DEN GANG DA: Backstreet Boys fikk en av prisene under «The 1997 MTV Europe Music Awards» på Ahoy stadion i Rotterdam, Nederland. Foto: NTB scanpix / Lise Åserud
DEN GANG DA: Backstreet Boys fikk en av prisene under «The 1997 MTV Europe Music Awards» på Ahoy stadion i Rotterdam, Nederland. Foto: NTB scanpix / Lise Åserud Vis mer

I dag tidlig slapp boybandet, som regjerte hitlistene og bristet mangt et tenåringshjerte, sin første låt på flere år. Den har fått navnet «Don't go breaking my heart», forteller Howie Dorough til Dagbladet på telefon fra Las Vegas.

- Vi er skikkelig gira. Dette er en flott sang som vi er veldig stolte av, sier Dorough.

- Kommer til Norge

Han tror fansen vil komme til å kjenne igjen musikken.

- Selvfølgelig har også vår musikk endret seg litt ettersom tida har gått, men vi vil alltid prøve å lage låtene våre sånn at folk kan kjenne igjen signaturharmoniene våre, forsikrer han.

Bandmedlemmene er også til å kjenne igjen. Selv om de er gått fra å være unge gutter til å være menn, består Backstreet Boys fremdeles av de samme fem: Brian Littrell, A.J. Maclean, Nick Carter, Kevin Richardson og Howie Dorough. Richardson forlot gruppa i 2006, men kom tilbake i 2012.

Bandet har nylig kommet tilbake fra sitt årlige «Backstreet Boys-cruise», som går fra Miami til ei lita øygruppe utenfor Bahamas. De har de siste åra hatt et såkalt «residency» i Las Vegas, hvor de har holdt jevnlige konserter.

- Vi har et residency i Las Vegas i år. Vi er nødt til å fullføre forpliktelsene vi har der først, men etter det er planen at vi skal på verdensturné igjen. Da vil vi definitivt komme til Norge også, sier Dorough.

Roser den norske fansen

Backstreet Boys har gjestet Norge mange ganger. Sist gang de var i Norge for å holde konsert var i 2013, da de hadde show i Oslo, Stavanger og Trondheim. Det var samtidig det første året hvor alle fem bandmedlemmene var samlet på scenen igjen. I tillegg var de i Fredrikstad i 2014 i forbindelse med Tall Ships Races.

- Av alle land i Europa er Norge det landet vi har holdt flest konserter i. Jeg har så gode minner fra når vi var der sist. Været var fantastisk, det nærmet seg sommer, og vi var på en fantastisk konsertarena, nær vannet. Det var nydelige omgivelser og vi hadde det så morsomt, sier Dorough, og roser samtidig den norske fansen opp i skyene:

- Norge har vært fantastiske med oss. Og fansen i Norge har virkelig vist oss sin kjærlighet. Vi har fantastiske norske fans som har fulgt oss gjennom hele Norge. De er nesten som en utvidet familie for oss.

Han forteller at enkelte av fansen har fulgt «BSB» både på konserter og turneer gjennom de siste 25 åra. Fansen som var tenåringer på 90-tallet er blitt voksne for lengst, men «Backstreet Boys Army» lever i beste velgående, ifølge Howie.

- Vi har noen fans som bokstavelig talt har vokst opp med oss. Jeg vet ikke hvordan de har råd til det, men de er med oss på turné, og de kjøper platene våre. Alt startet på 90-tallet da mange av dem var ungdommer. Nå er de gift, og har egne barn som de tar med seg på konsertene våre, sier han.

Han forteller at det hender det er både tre og fire generasjoner i publikum på «BSB»-konsertene.

- Vi har vært heldige, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media