Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse Film «Bad Boys For Life»

«Bad Boys»-oppfølgeren oser av nittitall

«Bad Boys For Life» er en actionkomedie slik de pleide å være.

NITTITALLSHELTER: Martin Lawrence og Will Smith vender tilbake til rollene som kjeklete politimenn i Miami. Vis mer

«Bad Boys For Life»

3 1 6

Actionkomedie

Regi:

Adil El Arbi, Bilall Fallah

Skuespillere:

Will Smith, Martin Lawrence, Paola Nuñez, Joe Pantoliano, Vanessa Hudgens

Premieredato:

17. januar 2020

Aldersgrense:

15 år

Orginaltittel:

«Bad Boys For Life»

«Gammeldags, og/men underholdende»
Se alle anmeldelser

FILM: Det begynner å bli en stund siden nittitallet, men noen kan ikke la være å lengte tilbake. At en av dem er Will Smith, er kanskje ikke så rart, siden han på den tiden var en av verdens største filmstjerner.

Når han og Martin Lawrence nå vender tilbake til rollene som var med på å gjøre dem berømte, som politimennene Mike Lowrey og Marcus Burnett i «Bad Boys»-serien, er det som om tiden har stått stille.

Den gang var Smith var den rike playboyen mens Lawrence var den seksuelt frustrerte familiefaren med stasjonsvogn, og slik er det fremdeles.

Her er vennskapet som i åtti prosent av spilletida er basert på at Mike og Martin gjør narr av hverandres mangel på mandighet; her det lagt inn som en morsomhet at gutta gir fra seg jentete hvin når en bil akselererer; her er replikker som «kona mi komme til å drepe meg»; her er Joe Pantoliano, for svingende.

Gammeldags

Men selv om «Bad Boys For Life» er uhorvelig gammeldags, er den også rimelig underholdende. Smith og Lawrence har en avslappet sjarm og vet hva de gjør, selv om Lawrences tendens til å møte alle beklemmende eller farlige situasjoner med å rynke nesa som et annet Disney-ekorn blir enerverende etter hvert. Filmen får også en overraskende religiøs dimensjon og etter hvert en ydmyk holdning overfor barnebarnas generasjon, som nå kommer til verden. Det er kledelig.

Kitschfest

Det som faktisk skjer, er gjespende klisjéfylt. Enka etter en forbryterkonge som Lowrey satte i fengsel har sverget hevn, og sender sønnen sin for å drepe ham og alle andre som var involvert.

Det ender i en kitschfest av en actionscene i Mexico City, der tårevåte betroelser kommer vekselvis med eksplosjonene. Takler du den slags, takler du alltids «Bad Boys For Life». Du vet hva du får, og har visst det siden 1995.