Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bad Santa

Alt annet enn barnevennlig julefilm.

FILM: Her kommer julefilmen for alle som hater kravstore «snille» barns lange ønskelister og alt annet julete med kunstig smakstilsetning. Møt tidenes mest ufordragelige, umoralske, alkoholiserte, uappetittlige og slemme julenisse i Billy Bob Thorntons skikkelse.

Terry Zwigoffs antijulefilm «Bad Santa» er en komedie så svart at man nesten føler skyldfornemmelser hver gang man ler. Det gjør man riktignok ikke så ofte; vitsene og gagsene er mer kyniske og groteske enn morsomme.

Men prosjektet - å peke nese til julehyggen - fortjener sympati, og julenissen Willie (Thornton) er en helstøpt drittsekk. Han er makkeren til dvergen Marcus (Tony Cox). Sammen inntar de kjøpesentre med kunstige reinsdyr og køer av snørrete unger som vil sitte på nissens fang. Og nissen selv er dritings, spyr og tisser i nissebuksene, knuser reinsdyr og julekrybber, kopulerer i prøverommene og banner til barna. Nissejobben er bare en fasade; egentlig skal de sprenge safen etter stengetid på julaften.

Så blir Willie konfrontert med to som virkelig har valgt å tro på julenissen. Den ene er ei barjente (Lauren Graham) med sexfiksering på julenisser. Den andre er en tykk guttunge (Brett Kelly), et mobbeoffer som julenissen først utnytter på det groveste.

DaWillie mot alle prinsipper får et ørlite snev av sympati for gutten, lærer han ham å sparke mobberne i ballene. Så snill er denne julefilmen!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media