ANMELDELSE: Bruce Springsteen - «Do I Love You (Indeed I Do)» (singel)

«Badass Bruce»

Første smakebit fra Bruce Springsteens nye album er ute.

NY SINGEL: Bruce Springsteen har sluppet første smakebit fra sitt nye album, som kommer 11. november. Til sommeren kommer han til Voldsløkka i Oslo. Foto: Sony Music
NY SINGEL: Bruce Springsteen har sluppet første smakebit fra sitt nye album, som kommer 11. november. Til sommeren kommer han til Voldsløkka i Oslo. Foto: Sony Music Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SINGEL/VIDEO: Også Bruce Springsteen har brukt pandemien godt. Innspillingen av albumet «Letter To You» (2020) med The E Street Band ble riktignok gjort unna på fem dager i hjemmestudioet hans i New Jersey, men det ga mersmak.

«Do I Love You (Indeed I Do)» (singel)

Bruce Springsteen

Soul/gospel

Utgitt: 2022
Plateselskap: Sony Music

«Stilsikker Bruce.»
Se alle anmeldelser

Han kalte inn en «haug» med musikere og korister for å spille inn et nytt album med soul- og gospelklassikere, «Only The Strong Survive». Det er første album med covere siden «The Seeger Sessions» (2006). 11. november kommer albumet, og nå foreligger singelen «Do I Love You (Indeed I Do)» (uten eget cover) på strømmetjenestene og visuelt på YouTube.

Fokus på stemmen

«Letter To You» ble litt for mye «plankekjøring» i mitt hode og var derfor ikke så spennende. Da var det mer interessant å sette på myke «Western Stars» (2019), der han han hentet fram crooneren i seg. Denne gang har han etter eget utsagn enda mer fokus på stemmen/vokalen.

Soulklassikere

Frank Wilsons «Do I Love You (Indeed I Do)», innspilt på Tamla Motown i 1965, er i Springsteens versjon ikke veldig ulikt originalen, forsatt to og et halvt minutt, men med et større og oppdatert lydbilde, strykere, blåsere, en vokalist som «setter alle kluter til» og et kor som truer med å løfte taket - og forsterker gospel-feelingen. Det er så ivsbejaende at jeg får lyst til å rope et rungende ja! (til ett eller annet).

Blant de andre artistene og låtskriverne som tolkes på albumet er Smokey Robinson, William Bell, Sam Moore, Tyrone Davis og The Supremes.

Ivrig

I en video på YouTube forteller en mildt sagt ivrig Bruce om prosjektet. Der sier han blant annet at han, mens det fortsatt var pandemi, spilte inn et album med podusent Ron Aniello og en tekniker som ble skrotet. Det er visst ikke første gang det skjer. Men, han startet på nytt og fikk en «åpenbaring» og fant et tema som stemte, et soul- og gospelalbum med sanger fra «den amerikanske sangboka»!

Han sier også at han gjenoppdaget styrken i stemmen sin. «My voice is badass, I'm 73 years old and I'm kicking ass», sier han med sin karakteristiske latter. En video med hele gjengen som framfører låten foran publikum kan også ses på YouTube.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer