Colin Farrel om «Fabeldyr og hvor de er å finne»

«Badboy» Colin Farrel endret seg etter at han ble far

Med drahjelp fra Harry Potter tar Colin Farrell skrittet inn i magiens verden. 

Colin Farrel er filmaktuell i filmen «Fabeldyr og hvor de er å finne» basert på J.K Rowlings manus fra Harry Potter-universet. Foto: Abacapress.com
Colin Farrel er filmaktuell i filmen «Fabeldyr og hvor de er å finne» basert på J.K Rowlings manus fra Harry Potter-universet. Foto: Abacapress.comVis mer

(Dagbladet): - I min posisjon så lærer man å ikke ha så høye forventninger, men man håper jo alltid, sier Colin Farrell (40) ydmykt.

Ja, for det har vært langt mellom kassasuksessene for den irske, tidligere bad-boyen, det siste tiåret. I dag tar han ingenting for gitt lenger når det kommer til karrieren.

- Da jeg startet i 20-års alderen så jeg min egenverdi gjennom jobbene jeg gjorde og jeg søkte bekreftelse utenifra, noe alle mennesker gjør til tider. Men i dag er det andre ting som betyr mer, sier Farrell, og understreker at han har modnet mye siden den gang.

Fabeldyr og hekser

- Jeg har jo fått to sønner blant annet, og jeg har flere dypere vennskap i livet mitt. Det har medført at det har skjedd noe litt paradoksalt også rundt jobben. Jeg verdsetter den både mere og mindre på en gang. Jeg bryr meg mindre i forhold til hvordan jobben påvirker livet mitt, men mer om hva det betyr for meg å være på et filmsett, og fortelle en historie.

Farrell har satt seg ned på London Hotel i Los Angeles. Han er her for å snakke om fabeldyr, hekseri og trolldom denne gangen. Iren har nemlig fått en rolle i Harry Potter spin-offen «Fabeldyr og hvor de er å finne».

- Jeg er en slags etterforsker og direktør for magisk sikkerhet, sier Farrell, og beskriver rollefiguren Parsifal Dyster, som også er trollmann og sjef for MACUSA (The Magical Congress of the United States of America) der han har ansvaret for å passe på at alt går riktig for seg i magiens verden.

Aldri møtt Rowling

Men mens hovedrolleinnehaver Eddie Redmayne kan fortelle at han jobbet tett med manusforfatter J.K. Rowling under hele innspillingen, har Farrell en helt annen erfaring.

- Jeg har aldri møtt henne. Sorry, at jeg sprakk den boblen der. Jeg har vurdert å lyve om det fordi alle blir så sjokkerte når jeg sier det, ha, ha. Jeg var på location i fem måneder, men jeg filmet veldig sporadisk - og av en eller annen grunn var vi aldri på settet samtidig.

Men 40-åringen legger ikke skjul på at han alltid har vært Harry Potter fan, og at rollen i den nye filmen betyr mye for ham.

- Filmene er intelligente og samtidig sprer de så mye underholdende glede over hele verden. De har gjort så mange mennesker lykkelige, inkludert meg selv.

- Var du interessert i trylling da du vokste opp også?

- Vel, jeg fikk et tryllesett som liten en gang, tror jeg – men jeg hadde ikke tålmodighet med noe da jeg vokste opp. Bortsett fra å sparke en ball. Jeg spilte mye fotball, smiler han.

Hopper mellom sjangere

«Fabeldyr og hvor de er å finne» er den første av fem filmer, og det er ikke Farrell imot å være del av et så grandiost og påkostet prosjekt.

- Agenter liker selvfølgelig alltid at man er med i store filmer. Fuck yeah. Ha, ha. For meg er det ok med begge deler, sier Farrell, som er kjent for å ikke alltid ha tatt de beste avgjørelsene når det kommer rollevalg.

- Pengene er bedre i store filmer, men ofte er det mer intellektuelle og emosjonelle følelser involvert i de mindre filmene. Men jeg liker å bevege meg litt frem og tilbake. Jeg har alltid likt å hoppe litt mellom sjangere også, sier skuespilleren som også jobbet med Liv Ullmann i hennes regifilm «Julie» i 2014.

- Er det viktig for deg å holde navnet ditt aktuelt?

- Nei, ikke for meg personlig. Men jeg er jo klar over at navnet er viktig for det er valutaen man handler med i denne bransjen. Men det har gått 15-20 år nå, og jeg får fremdeles jobber, så jeg er glad for det. Jeg trives fremdeles som skuespiller. Kanskje mer enn noen sinne faktisk, sier den tidligere festløven, som oftere regjerte i overskriftene grunnet sitt rundbrenner-stempel hos damene og utsvevende fyllekuler enn sine filmroller. Men det er det slutt på nå.

- Man kan kanskje se et paparazzibilde av meg når jeg kommer ut fra Starbucks med en kaffe i hånden, men mer spennende enn det blir det ikke, forsikrer han.