Anmeldelse: Paul McCartney - «Egypt Station»

Både blomster og ugrass på McCartneys første album på fem år

Tråkker på kjente stier på sitt 17. soloalbum.

UJEVN: Paul McCartney gir ut nytt album i en alder av 76. Ujevnt, med både topper og bunner, skriver vår anmelder. Foto: NTB scanpix
UJEVN: Paul McCartney gir ut nytt album i en alder av 76. Ujevnt, med både topper og bunner, skriver vår anmelder. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det ville være veldig dumt å yppe til en diskusjon om Sir Paul McCartneys evner og posisjon som låtskriver - aleine og sammen med John Lennon. Den er ubestridt sterk. En ener.

Men - det er jo ikke nødvendigvis sånn at alt han tar i behøver å bli gull. Det kan jo hende at den beste tida som låtskriver er over, og at det er ei tid for alt. Samtidig er det lov til ha litt ekstra høye forventninger til en kar som Paul McCartney.

Klassikere

Etter Beatles har McCartney lagd noen veldig gode album, som klassikerne «Ram» (med Linda McCartney, 1971) og «Band On The Run» (med Wings, 1973) og noen helt ok album som stillfarende «Tug of War» (1982). «New» (2013) hadde også sine sider.

Da var han 71 år gammel. Ville det komme mer? Det er nok av jevnaldrende som har lagt ned pennen og bare flyter på gammel storhet. Da han besøkte Norge i 2015 og 2016 - med en uimotståelig miks av Beatles og solomateriale - beviste han en gang for alle at han er en av de aller største. Konserten var en aldri så liten åpenbaring. Så hvorfor gidder han tre år etter, i en alder av 76 år, å gå tilbake til studio? Han har jo ingen ting å bevise lenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer