- Både kjærlighet og skriving handler om å kaste seg ut fra balkongen

Nå har kritikerfavoritten Kjersti A. Skomsvold skrevet en kjærlighetsroman.

KRITIKERROST: Kjersti A. Skomsvold har fått svært god mottakelse for sine bøker. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KRITIKERROST: Kjersti A. Skomsvold har fått svært god mottakelse for sine bøker. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) - Kjærlighet og skriving er veldig likt: Du må kaste deg ut fra balkongen, og kanskje står det noen under og tar deg imot, sier Kjersti A. Skomsvold til Dagbladet.

Hun har markert seg som en av Norges største kritikerfavoritter. Bok nummer fire, romanen «33», har nettopp kommet ut, og ligger an til å bli like populær som de forrige.

«En så original billedbruk at det kan ta pusten fra deg», skrev Dagbladets anmelder.

Sykdom og kjærlighet Debutromanen «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg», om gamle Mathea, er satt opp som teaterforestilling på Nationaltheatret.Roman nummer to, «Monstermenneske», var en selvbiografisk historie om hvordan hun skrev seg ut av sykesenga, etter flere år med ME.

Denne gangen har Skomsvold skrevet en kjærlighetsroman. Den handler om 33 år gamle K, som er lungesyk, samt hennes tidligere kjæreste Ferdinand, som har begått selvmord, og den nye kjæresten Samuel.

- Vi skriver for å forstå noe, tenker jeg. Og selvmord er på mange måter umulig å forstå. Jeg ser at det er noen temaer jeg sirkler rundt i bøkene mine. Jeg skriver om død og sykdom, men også om kjærlighet. Og om hvilken betydning det å skrive har, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer