Både Knausgård og Gelius leser Bibelen

Men de får vidt forskjellige ting ut av den.

BIBELSTUDIER: Karl Ove Knausgård har deltatt i arbeidet med en ny bibeloversettelse. Foto:Jacques Hvistendahl
BIBELSTUDIER: Karl Ove Knausgård har deltatt i arbeidet med en ny bibeloversettelse. Foto:Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Julehøytida nærmer seg, og Bibelen er i skuddet som aldri før. Man kan si hva man vil om sogneprest Einar Gelius, men han har skapt en fornyet interesse for Bøkenes Bok.

Boka «Sex i Bibelen» er - ikke minst takket være biskop Ole Christian Kvarme - blitt en av høstens mest omtalte.

Undertegnedes boklager i åpent landskap får stort sett være i fred, men akkurat denne boka er faktisk blitt stjålet. Og den er vel i øyeblikket det eneste tilløpet til teologisk avhandling som har ligget på Dagbladets bokliste. Denne uka er den ute, men det er fortsatt en stund til jul, og forlegger Juritzen smir mens jernet er varmt, om man kan uttrykke det slik.

På boklista har også en annen norsk forfatter, Karl Ove Knausgård, hatt fast plass helt siden han for et drøyt år siden utga første bok i seks binds verket «Min kamp». Bind én ligger fortsatt på lista. Han sliter med det siste bindet, som ikke kommer før neste år.

I et fersk samtale med damebladet Elle forteller han at dette er hans siste intervju noensinne, og at han fra nå av vil trekke seg tilbake fra offentligheten. Noen lignende signaler er ikke kommet fra Einar Gelius.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer