- Både støtende og skadelig

Taylor Swift-twerking får krass kritikk fra uventet hold.

 «SHAKE IT OFF»:  I sin nye singel synger Taylor Swift at hun rister av seg de negative kommentarene hun får. I oktober kommer resten av det nye albumet. Foto: Big Machine Records
«SHAKE IT OFF»: I sin nye singel synger Taylor Swift at hun rister av seg de negative kommentarene hun får. I oktober kommer resten av det nye albumet. Foto: Big Machine RecordsVis mer

(Dagbladet): Superstjerna Taylor Swift gjorde stor suksess med sitt forrige album «Red» og ble hyllet av kritikerne.

Nå er hun snart tilbake med nytt album.

Slapp ny singel Under en live-stream på Yahoo! på mandag fremførte hun sin rykende ferske singel «Shake it Off» fra det kommende albumet. Like etter ble det lagt ut en musikkvideo, og det er en svært «ristende» Taylor Swift vi får se.

I videoen synger hun om at hun «rister av seg» de negative bemerkningene hun får, og hun viser det ved å riste på kroppen i en rekke forskjellige sekvenser.

Videoen falt ikke i smak hos alle. Den amerikanske rapperen Earl Sweatshirt går svært hardt ut mot popprinsessa på Twitter, etter å ha sett bilder av Taylor Swift omfavne en estetikk som primært har vært frontet av afroamerikanske artister.

Krass kritikk - Jeg trenger ikke se Taylor Swift sin video for å kunne fortelle deg at den er både støtende og skadelig, skriver han og fortsetter i flere meldinger:

-  Å videreføre svarte stereotyper til den samme demografien av hvite jenter som gjemmer fordommene sine ved å hevde deres kjærlighet for kulturen. For eksempel, dere som er redd for svarte mennesker, men som i 2014 synes det er greit å twerke og bruke begrepet nigga, skriver han.

Swift har foreløpig ikke svart på kritikken. Under live-streamen på Yahoo avslørte Swift at albumet hennes skal hete «1989», som er året hun ble født, og utkommer 27. oktober.

Hun forteller at hun ble inspirert til å skrive albumet ved å høre på popmusikk fra slutten av 80-tallet.

Videoen kan sees på Youtube.