- Både støtende og skadelig

Taylor Swift-twerking får krass kritikk fra uventet hold.

«SHAKE IT OFF»:  I sin nye singel synger Taylor Swift at hun rister av seg de negative kommentarene hun får. I oktober kommer resten av det nye albumet. Foto: Big Machine Records
«SHAKE IT OFF»: I sin nye singel synger Taylor Swift at hun rister av seg de negative kommentarene hun får. I oktober kommer resten av det nye albumet. Foto: Big Machine Records Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Superstjerna Taylor Swift gjorde stor suksess med sitt forrige album «Red» og ble hyllet av kritikerne.

Nå er hun snart tilbake med nytt album.

Slapp ny singel Under en live-stream på Yahoo! på mandag fremførte hun sin rykende ferske singel «Shake it Off» fra det kommende albumet. Like etter ble det lagt ut en musikkvideo, og det er en svært «ristende» Taylor Swift vi får se.

I videoen synger hun om at hun «rister av seg» de negative bemerkningene hun får, og hun viser det ved å riste på kroppen i en rekke forskjellige sekvenser.

Videoen falt ikke i smak hos alle. Den amerikanske rapperen Earl Sweatshirt går svært hardt ut mot popprinsessa på Twitter, etter å ha sett bilder av Taylor Swift omfavne en estetikk som primært har vært frontet av afroamerikanske artister.

Krass kritikk - Jeg trenger ikke se Taylor Swift sin video for å kunne fortelle deg at den er både støtende og skadelig, skriver han og fortsetter i flere meldinger:

-  Å videreføre svarte stereotyper til den samme demografien av hvite jenter som gjemmer fordommene sine ved å hevde deres kjærlighet for kulturen. For eksempel, dere som er redd for svarte mennesker, men som i 2014 synes det er greit å twerke og bruke begrepet nigga, skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer