Anmeldelse: Tom Egeland, Codex

Både teologisk interesserte og de som elsker sjangeren, får full Egeland-pakke

Finner tornekronen og stiller seg kritisk til Paulus.

FØLGER ET MØNSTER: Som thrillerforfatter har Tom Egeland funnet en form som han følger i bok etter bok. Som amatørteolog lanserer han stadig opp nye perspektiver på kristendommens tradisjoner. Foto: NTB/Scanpix
FØLGER ET MØNSTER: Som thrillerforfatter har Tom Egeland funnet en form som han følger i bok etter bok. Som amatørteolog lanserer han stadig opp nye perspektiver på kristendommens tradisjoner. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen skal ta fra Tom Egeland tre ting. Han er en durkdreven og fantasirik thrillerforfatter. Han fører et godt språk, preget av sterk skriveglede. Han har som autodidakt tilegnet seg en imponerende peiling på historien om kristendommen og dens utvikling gjennom tidene.

Disse egenskapene bruker han til å dyrke en egen sjanger.

Hans helt, albinoen og arkeologen Bjørn Beltø, blir stadig virvlet inn i mysterier fra fortida. Nye hemmeligheter avdekkes i form av funn, skrifter, vitnesbyrd og så videre som truer den «sanne» lære og som derfor får konsekvenser.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer