Du leser nå Dagbladet Pluss
FØLGER ET MØNSTER: Som thrillerforfatter har Tom Egeland funnet en form som han følger i bok etter bok. Som amatørteolog lanserer han stadig opp nye perspektiver på kristendommens tradisjoner. Foto: NTB/Scanpix
FØLGER ET MØNSTER: Som thrillerforfatter har Tom Egeland funnet en form som han følger i bok etter bok. Som amatørteolog lanserer han stadig opp nye perspektiver på kristendommens tradisjoner. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Anmeldelse: Tom Egeland, Codex

Både teologisk interesserte og de som elsker sjangeren, får full Egeland-pakke

Finner tornekronen og stiller seg kritisk til Paulus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen skal ta fra Tom Egeland tre ting. Han er en durkdreven og fantasirik thrillerforfatter. Han fører et godt språk, preget av sterk skriveglede. Han har som autodidakt tilegnet seg en imponerende peiling på historien om kristendommen og dens utvikling gjennom tidene.

Disse egenskapene bruker han til å dyrke en egen sjanger.

Hans helt, albinoen og arkeologen Bjørn Beltø, blir stadig virvlet inn i mysterier fra fortida. Nye hemmeligheter avdekkes i form av funn, skrifter, vitnesbyrd og så videre som truer den «sanne» lære og som derfor får konsekvenser.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer