Både TV 2-ansatt og Marion Ravn lekket «Gullruten»-vinnere før sending

- Dette skal vi evaluere, sier TV 2.

LEKKET: Kveldens Gullruten-show er ikke direktesendt og en av de ansatte i kanalen har allerede røpet en av prisvinnerne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LEKKET: Kveldens Gullruten-show er ikke direktesendt og en av de ansatte i kanalen har allerede røpet en av prisvinnerne. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Landets TV-kjendiser er i kveld samlet i Grieghallen i Bergen, for å feire bransjen kanskje gjeveste prisutdeling «Gullruten».

Det er Henriette Steensrup (38) og Jon Brungodt (36) som leder kveldens show, etter at Dorthe Skappel ga seg etter 13 år i fjor.

Se hva kjendisene har på seg i kveld her!

Røpet prisvinner Kveldens prisutdeling er allerede godt i gang, men blir ikke direktesendt av TV 2. Tv-kanalen viser nemlig showet i opptak klokken 21.40 i kveld.

En TV 2-produsent som er til stede i salen har imidlertid ikke forholdt seg til arbeidsgiverens ønske om å holde vinnerne hemmelig fram til tv-sendinga, og har allerede røpet en av prisvinnerne på bildedelingstjenesten Instagram.

Flere andre har også røpet vinnere på Twitter.

Marion Ravn røpet også en vinner på bildetjenesten Instagram.

- Vi lever i en tid hvor vi må forholde oss til sosiale medier, og kan ikke nekte publikum i salen å twittre, legge på Instagram og Facebook. Det er ikke optimalt for oss, men vi tror seerne likevel velger å følge showet på tv selv om det lekker litt i forkant, sier Unn Grethe Berge, kommunikasjonsansvarlig i TV 2 for «Gullruten» til Dagbladet.

- Dette må vi finne oss i i 2013 - Men ikke engang TV 2s ansatte forholder seg lojale til arbeidsgiveren?

- Det er ingen krise. Men vi hadde helst sett at vi kunne unngått det. Jeg tror de blir så revet med at de glemmer at vi ikke sender direkte, enda vi har gitt beskjed om sperrefrister. Men dette må vi finne oss i i 2013, sier hun.

- Kommer dere til å gjøre det slik igjen?

- Dette skal vi evaluere, men vi var obs på at dette kunne skje i forkant, sier Berge.

Dagbladet velger å ikke videreformidle vinnerne før tv-programmet starter på TV 2 klokken 21.40 for å bevare spenningen for våre lesere.