Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bader i nye spor

Er du av dem som i ti år har gnålt om at Pavement bare er bleke kopier av The Fall, er det på tide å innrømme at du har tatt feil.

CD: Kort oppsummert: Pavement var slackerbandet med det store hjertet, de ærlige ironikerne, det anglofile California-bandet med New York-attityden, lo-fi med grom lyd, eksentrikerne som stadig vekk slumpet til å lage usedvanlig fengende musikk til tross for at konvensjonsbrudd alltid sto høyt på prioriteringslista.

Luksuriøs

Tiårsjubileet for bandets beste plate feires med en luksuriøs vareopptelling hvor 12 albumspor er utvidet til 49 spor over to cd-er, etter samme mal som reutgivelsen av debuten «Slanted &nchanted» i 2002.

«Crooked Rain Crooked Rain» er et komplekst og variert albumet, strukturelt tenkes det oftest «utenfor boksen», men likevel er det fordømt fengende og upretensiøst. Den Smashing Pumpkins-dissende countrykryperen «Range Life» , gylne «Gold Soundz» og MTV-minihiten «Cut Your Hair» viser Stephen Malkmus\' spesielle grep om poplåten .

Nøkkel

Og for en klassisk åpning: det drøye minuttet det tar å komme til de første ordene i «Silence Kit» , fyrt opp av skeive gitarer og det spretne, doble trommesamspillet mellom Steve West og Bob Nastanovich - en nøkkel i det moderne Pavement-soundet.

Plata er også full av mer underfundige og spontane strukturer, som den angivelige Dave Brubeck-hyllesten 5-4=Unity» , twangy «Newark Wilder» og den nydelige «Heaven Is A Truck». .

For blodfansen

Bonusmaterialet, for det meste blodfans only -sone, gir et omfattende bilde av hva Pavement sto for da de var som best.

Man glemmer rent å bli beskjemmet over egen, skamløs 90-tallsnostalgi.

LES FLERE ANMELDELSER HER

SKEIV POP: Stephen Malkmus var låtskriver og frontfigur i Pavement, som nå slipper en kraftig utvidet «Crooked Rain Crooked Rain».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media