Bader i søppel

Quart-campen er overfylt av søppel, men 3 000 festivalcampere gir blanke og fester videre. Morten Eide (21) fra Stord har like godt fylt opp hele teltet med tomflasker.

- Søpla bryr vi oss ikke om. Party on! flirer Morten, og viser fram teltet som er overfylt med tomgods etter fire knallharde og våte døgn på festival.

Campingsjef og Quart-festivalens styreformann, Arild Buli, innrømmer imidlertid at de har mistet kontrollen over søpla på festivalcampen.

Knipe

- Vi har for få ryddemannskaper. De siste dagene har jeg måttet innkalle venner og familie for å få unna det verste, forteller Buli.

En ryddegjeng bestående av folk fra lokale idrettslag trakk seg rett før festivalen. På den måten kom Quart i en knipe, og festivalcamperne må finne seg i å vasse i sitt eget søppel.
Men det later ikke til å bekymre en sjel ute på campen.

- Søppel? Nei, det spiller ingen rolle, sier Brita Nordahl (18) fra Stavanger og får støtte fra alle Dagbladet snakker med. På festivalcampingen er det festing, sjekking og seine netter som teller.

Skikkelig disko

- Dette er fjerde året jeg er på Quart, og jeg har gått på stadig færre konserter. I år har jeg ikke vært på noen! Jeg hadde valget mellom billetter og øl. Det ble et enkelt valg, forteller Kevin Douglas Totland (21) fra Stord.

- Her er det liv til klokka fire hver natt. Skikkelig disko, altså! Men det er ikke så mye dop som det folk tror, fastslår Elisabeth Pedersen (19) og Maja Fjøsne (20).
En guttegjeng fra Tønsberg, Geilo og Voss påstår de har sovet til sammen tre timer på fire netter.

<B>KONGE PÅ SØPPELHAUGEN:</B> Søppel og tomgods ingen hindring! Morten Eide (21) fra Stord stortrives på en Quart-camp der søpla flyter. Teltet hans er sprengfullt med tomflasker.