Badestamp, burlesk og blod

Festen er i gang på Storås.

(Meldal/Dagbladet.no): I dag åpner den femte Storåsfestivalen i rekken - men allerede i går kveld var flere tusen festivalgjengere tilstede på den mer eller mindre offisielle tjuvstarten.

- Jeg har vært på fem eller seks festivaler i sommer, og på alle går det rykter om hvor bra Storåsfestivalen er, sier Reggae Berger (21) fra Borlänge i Sverige.

Lavere billettsalg
Sammen med venninna Kirsty Kristiansen (20), også hun fra Borlänge, er han på Storåsfestivalen for aller første gang.

Og da Dagbladet.no møtte de to på campen i går ettermiddag, hadde svenskene allerede rukket å sjekke ut selve kjennetegnet på skogsfestivalen - nemlig badestampen.

I dag klokken 15.30 holder festivalen offisiell åpning, og det er ventet et jevnt tilsig av musikk- og festhungrige mennesker utover formiddagen.

Billettsalget til årets Storåsfestival har likevel gått noe tregere enn tidligere år:

Festivalledelsen regner med nær 8000 mennesker per dag, opplyser gründer og PR-sjef Sveinung Sundli. Noe som er omtrent 3000 færre enn i fjor. Men festen i går kveld var det likevel ingenting å utsette på.

Nåler og blod

PINE: De to 19 år gamle jentene i Pleasure Pain slukte flammer og stakk seg selv med nåler på Huldrascenen i går kveld. Til både begeistring og avsky blant publikum. Foto: SVEINUNG U. YSTAD
PINE: De to 19 år gamle jentene i Pleasure Pain slukte flammer og stakk seg selv med nåler på Huldrascenen i går kveld. Til både begeistring og avsky blant publikum. Foto: SVEINUNG U. YSTAD Vis mer

Det kunstneriske programmet ble avsluttet av performancegruppa Pleasure Pain like før midnatt.

Og den unge Hamar-duoens noe alternative blanding av lettkledd burlesk og blodig selvpining, vakte både begeistring og avsky blant de rundt 200 som hadde tatt turen til Huldrascenen.

Først lot Janne Norstad (19) og Lola Ameli Martinez (19) plagg for plagg falle - kanskje til størst begeistring for den mannlige delen av publikum, som responderte med tilrop og jubel.

Deretter tok jentene en kort pause - bare for å vende tilbake med et enda drøyere repertoar:

Norstad hoppet i knust glass, surret seg inn i piggtråd og stakk lange nåler inn i begge kinn. Og makkeren Martinez lot de spinkle overarmene sine få den samme brutale nålebehandlingen.

Festen fortsatte

Kvelden for øvrig forløp ikke like blodig. Det kritikerroste bandet Real Ones fra Bergen bidro med allsangvennlige popmelodier allerede rundt klokken 18.

Den svenske indiegruppa Hästpojken var siste musikalske innslag like etter klokken 22. Og etter burlesk og selvpining på Huldrascenen, fortsatte den høylytte festen inne på campingområdet.

TODELT: Lola og Janne begynte med burlesken. Foto: Sveinung Uddu Ystad
TODELT: Lola og Janne begynte med burlesken. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

I kveld spiller blant annet amerikanske Drive-By Truckers, og svenske Lars Winnerbäck.

Badestamp, burlesk og blod
KLARE FOR FEST: Kirsty Kristiansen (20) og Reggae Berger (21) har tatt turen fra Borlänge i Sverige til Storås i Meldal.
SOSIALT: - Det er fint å bli kjent med folk. Og så kommer jo Lee Perry, sa Kaia Edvardsen (17). Her med venninna Marianne Salvesen (17).