Bækkelund krever 60 000

Kjell Bækkelund krever 60 000 kroner av sin tidligere samarbeidspartner Terje Bogen, mannen som ga Oddvar Brå en stav. Bækkelund mener Bogen er skyldig i avtalebrudd.

- Latterlig. Han får ikke en øre, sier Terje Bogen.

Uvennskapet skyldes to forhold:

  • 1. desember i fjor gikk konserten «Unge talenter» av stabelen i Oslo Konserthus, arrangert av Sponsor Service. Selskapet inngikk samarbeid med Bækkelund for konsulent-tjenester og tilretteleggelse. Her trakk Bækkelund seg fordi han mente han ikke fikk godt nok betalt. Men via sin advokat Knut Bache har han sendt krav på 10 000 kroner for konsertidé og utførte tjenester.
  • Den andre episoden stammer fra fjorårets Gålå-spel i Gudbrandsdalen. Planen var at Bækkelund skulle spille Griegs a-moll-konsert, men trakk seg da honorartilbudet kom på bordet. 20000 kroner betegner Bækkelund som «latterlig lavt». Men pianistens nei kom seint, og i ei uke var konserten annonsert i riksavisene.

- Misbruk av mitt navn, sier Kjell Bækkelund.

Og vil ha 50000 kroner for tort og svie fra Sponsor Service, som var inne som medarrangører.

- Sprøyt!

- Dette er sprøyt fra Bækkelund. Han har ingen sak i det hele tatt, han gjør bare alt for å få bildet sitt i avisa, sier en oppgitt Terje Bogen.

- Det er han som har brutt avtalen. I begge tilfellene har vi skriftlig kontrakt, men han trakk seg. Hvis han formelt går til søksmål, så skal vi gå til motsøksmål. Og med et større krav enn det han kommer med, sier Bogen som ikke vil vise kontraktene til Dagbladet.

La på røret

- Jeg misliker denne saken sterkt. Vi har vært venner i ti år. Men et vennskap har også sine regler. Jeg trakk meg fordi det ikke ble enighet mellom oss om honoraret, men jeg vil ha honorar for idé og utført arbeid, som kom arrangøren til gode i «Unge talenter» og erstatning for at de strødde salt i såret i forbindelse med Gålå-spelene, sier Bækkelund.

Terje Bogen forsøkte å ringe Bækkelund for 14 dager siden. Men da kunstneren hørte at det var Bogen i andre enden, la han bare på.

- Han kan jo bare sende sjekken. Ferdig med det.