SYND: Rapper Linda Vidala påpeker at King Skurk One har rappet om de samme temaene siden 2015, men at det er først nå det er blitt et problem. FOTO: Stine Raastad / Universal
SYND: Rapper Linda Vidala påpeker at King Skurk One har rappet om de samme temaene siden 2015, men at det er først nå det er blitt et problem. FOTO: Stine Raastad / UniversalVis mer

«Bængshot»-makkeren uønsket i jobben:- Det er først nå det ble et problem

Rapper Linda Vidala synes det er synd at King Skurk One mistet jobben i barnevernet på grunn av låta deres.

(Dagbladet): Tirsdag fortalte rapperen Adrian Eilertsen, kjent under artistnavnet King Skurk One, at han var uønsket i jobben sin i barnevernet på grunn av låta «Bængshot».

Linda Vidala, som står bak låta sammen med Eilertsen, sier hun synes det er synd at han mistet jobben.

- Mitt perspektiv er at musikk er kunst og en plattform for formidling av følelser og refleksjoner. Det at han mistet jobben synes jeg er synd. Han har rappet om de samme temaene siden 2015, men det er først nå dette er blitt et problem. Hvis man tenker annerledes på det, kan låta faktisk åpne opp for en friere dialog med vanskeligstilt ungdom om rusmidler, sier Vidala til Dagbladet i en uttalelse videreformidlet fra plateselskapet Universal Music.

Hun legger til at hun forstår begrunnelsen til barnevernet, men stusser samtidig over at de reagerer på dette nå.

- Han har rappet om rus i flere år, og har hatt denne jobben hele tiden. Det er ikke vanskelig å høre musikken hans, så jeg synes det er litt merkelig, sier Vidala.

Rapper om narkotikabruk

«Bængshot» har skapt sterke reaksjoner denne sommeren, blant annet på grunn av tekstene om narkotikabruk.

Refrenget på den populære rapplåta går som følger:

«Bængshot mafakka. Er du hypp på å bli skækk eller? Røyk joint med meg, hoe. Bængshot mafakka. Er du hypp på å bli skækk eller? Snort coke med meg, hoe. Bængshot mafakka. Er du hypp på å bli skækk eller? Spis sopp med meg, hoe. Bængshot mafakka. Er du hypp på å bli hjerneskada? Drikk shots med meg, hoe.»

Eilertsen jobbet som tilkallingsvikar i barnevernet. Til Dagbladet har han forklart at det at han ble kjent for en låt som handler om å ta rusmidler, ikke var helt forenlig med jobbens retningslinjer.

På spørsmål om han forstår begrunnelsen fra barnevernet, svarte han ja.

- Ja, det er jo ulovlig med rusmidler i dag, og det er mange som sliter med rus. Barn som blir plassert i omsorgshjem har statistisk dårlige sjanser. De er en gruppe som er utsatt for å få problemer med dette senere i livet, sa han.

Skapt reaksjoner

At flere reagerer på låtteksten, tar Vidala med stor ro.

- Streamingtallene taler for seg når det kommer til hva folk vil høre på, og så får folk høre på det de vil. Noen liker en ting, og ander liker det ikke, sier hun.

Blant dem er artist Stian «Staysman» Thorbjørnsen og KrF-leder Knut Arild Hareide. Thorbjørnsen har kritisert P3 for dobbeltmoral, når de la låta inn i sin radioliste, men ikke vil spille låter av artisten TIX, som er kjent for sine drøye russelåter.

- Dette viser at så lenge noe blir ansett som kult nok av de rette folka, er det ett fett hva innholdet i tekstene er, sa Torbjørnsen til Dagbladet.