RAPPER: Adrian Eilertsen, kjent som rapperen King Skurk One, får ikke jobbe videre i barnevernet. Han hevder det er etter at han ble kjent for en låt hvor han oppfordrer til narkotikabruk. FOTO: Jonas Meek Strømman
RAPPER: Adrian Eilertsen, kjent som rapperen King Skurk One, får ikke jobbe videre i barnevernet. Han hevder det er etter at han ble kjent for en låt hvor han oppfordrer til narkotikabruk. FOTO: Jonas Meek StrømmanVis mer

«Bængshot»-rapperen uønsket i jobben hos barnevernet

Hevder det er på grunn av teksten om narkotikabruk.

(Dagbladet): Landeplagen «Bængshot» har skapt sterke reaksjoner denne sommeren, blant annet på grunn av tekstene om narkotikabruk.

Nå forteller King Skurk One, som står bak låta sammen med Linda Vidala, at han har fått beskjed om at han er uønsket i jobben sin i barnevernet på grunn av låta.

Refrenget på den populære rapplåta går som følger:

«Bængshot mafakka. Er du hypp på å bli skækk eller? Røyk joint med meg, hoe. Bængshot mafakka. Er du hypp på å bli skækk eller? Snort coke med meg, hoe. Bængshot mafakka. Er du hypp på å bli skækk eller? Spis sopp med meg, hoe. Bængshot mafakka. Er du hypp på å bli hjerneskada? Drikk shots med meg, hoe.»

- Jeg jobbet som tilkallingsvakt i barnevernet. Samtidig er jeg blitt veldig kjent for en sang som handler om å ta rusmidler, og det var ikke helt forenlig med jobbens retningslinjer, sier Adrian Eilertsen, som King Skurk One egentlig heter, til Dagbladet.

Forstår begrunnelsen

Eilertsen forteller at han har fått en god attest etter å ha gjort en god jobb.

- Føler du at du har fått en god begrunnelse for avgjørelsen?

- Det kommer an på perspektivet man har på verden. Fra det vanlige perspektivet, er det helt riktig. Fra manges synspunkt er narkotikalovgivningen et brudd på menneskerettighetene og det å kunne bestemme over egen kropp, sier han.

- Forstår du begrunnelsen fra barnevernets side?

- Ja, det er jo ulovlig med rusmidler i dag, og det er mange som sliter med rus. Barn som blir plassert i omsorgshjem har statistisk dårlige sjanser. De er en gruppe som er utsatt for å få problemer med dette senere i livet, sier han.

Dagbladet har vært i kontakt med Lene Lind, regiondirektør for Aleris Oslo, som drifter omsorgsboligene Eilertsen har jobbet ved. Hun sier til Dagbladet at hun ikke kommenterer personalsaker.

Kommer til å savne jobben

Eilertsen har jobbet ved ulike omsorgsboliger i to år. Ungdommene som bor ved omsorgsboligene er mellom 11 og 17 år.

- Jeg kommer til å savne jobben og menneskene. Det er en givende jobb å kunne hjelpe mennesker som trenger hjelp. Når jeg klarer å snu en dårlig situasjon i jobben til noe positivt er det like givende som å spille konsert foran 1000 mennesker, sier han.

King Skurk One har det siste året gått fra å være en relativt ukjent undergrunnsartist til å signere med bergenskollektivet NMG/G-Huset, kjent for urbanartister som Store P, Girson og Vågard (A-laget), Lars Vaular, Mads Dawg, Myra, Kamelen, Fjorden Baby! og Dårlig Vane.

Reaksjoner

Politikere og andre artister har tidligere reagert på teksten i «Bængshot».

Blant dem som har reagert på låta er artist Stian «Staysman» Thorbjørnsen og KrF-leder Knut Arild Hareide.

KONTROVERSIELL: Russelåtprodusenten TIX - alias Andreas Haukeland - har gjort seg bemerket for sine kontroversielle russelåter. Nå stiller han i Staysman & Lazz' musikkvideo for låta «Alle Gutta».. Video: Sony Vis mer Vis mer

Thorbjørnsen har kritisert P3 for dobbeltmoral, når de la låta inn i sin radioliste, men ikke vil spille låter av artisten TIX, som er kjent for sine drøye russelåter.

- Dette viser at så lenge noe blir ansett som kult nok av de rette folka, er det ett fett hva innholdet i tekstene er, sa Torbjørnsen til Dagbladet.