Bærbar Playstation forsinket

Du må til Japan for å få tak i den i 2004.

(Dagbladet.no): PSP, Sonys bærbare versjon av Playstation, slippes først neste år i Europa og USA. Grunnen er at de vil ha mer spill på lager før lansering, skriver Reuters.

Store forventninger

Men japanske Sony håper de kan slippe sin nysatsing på hjemmebane til julehandelen. Men enkelte eksperter tviler at de klarer dette, ifølge Reuters.

Det er knyttet store forventninger til Sonys PSP, og Playstation-sjef Ken Kutaragi mener den blir dette århundrets walkmann.

Foreløpig slippdato er mars 2005 i USA. Også i Europa planlegges lansering i første halvdel av neste år. Det er ifølge Sony veldig viktig at det er nok spill på markedet når PSP kommer.

Nytt fra Nintendo

- Vi vil være sikre på lanseringen har god støtte, og at spillutviklere får tid til optimalisere innholdet. Det bærbare er et nytt område for oss. Det er viktig at vi viser hva denne dingsen kan gjøre, sier Sony USAs talskvinne Molly Smith til Reuters.

Nintendos Gameboy er i dag sjefen på det håndholdte spillmarkedet. Nokia har også sin spilltelefon N-Gage. Nintendo lanserer også en ny maskin - DS.

Den skal ha to skjermer, men lite ellers er kjent. Gameboy Advance har solgt 50 millioner eksemplarer siden lansering i 2001.

NESTE ÅR:</B> PSP kommer til neste år, og det er knyttet store forventninger til lanseringen.