Bærum-kino tjener på streiken

Oslo Kinematografer streiker fra neste uke. Det gjør ikke Kino 1 i Sandvika. De regner med økt besøk fra Oslo-borgere.

Streiken som rammer Oslo Kinematografer neste uke kommer til å svi på pengesekken til det kommunale kinoselskapet. Hver eneste uke ser mellom 80 000 og 90 000 mennesker film på kino i hovedstaden.

- Jeg visste ikke noe om at de ansatte skulle streike før jeg kom hjem og satte på radioen i ettermiddag, sier kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen til Dagbladet :på nettet.

Beste tidspunkt

Det er kinobetjentene og maskinistene som er organisert i Norsk Kommuneforbund som tas ut i streik fra onsdag 3. mai.

- Vi går inn i en lavsesong nå, så av alle ukene i året er ikke dette det verste tidspunktet en streik kommer, sier kinodirektøren.

Hun frykter likevel for at kinovanene til folk kan bli endret dersom streiken blir langvarig.

Hissig konkurrent

Det gjør nok kinodirektøren med god grunn. Hennes argeste konkurrent, Kino 1 i Sandvika holder nemlig åpent under streiken i Oslo. Kinosenteret som har åtte THX-godkjente saler og 920 sitteplasser kan by på de største kassasuksessene under streiken. Kino 1 har premiere på Skrik 3 i dag, en film som mange skrekk-entusiaster skal se på kino.

- Jeg tror absolutt at vi vil få økt trafikk fra Oslo under streiken, sier markedsansvarlig i Kino 1, Inger Siv Ombudstvedt til Dagbladet :på nettet i kveld.

Hennes kino kan lokke med mange parkeringsplasser og spisesteder. Kino 1 har foreløpig ingen spesielle planer utover vanlige visninger under streiken.

Kassasuksesser

Streik er ikke noe uvanlighet i Oslo Kinematografers historie, men forrige streik var mange år tilbake.

Dersom streiken i Oslo blir langvarig kan det rokke på det planlagte kinoprogrammet framover. American Pshyco og Galdiator er to store filmer som er ventet på kino om kort tid.

- Vi har jo store filmer framover, blant annet Gladiator i juni, men da bør streiken være over, sier Ingeborg Moræus Hanssen.