Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

BAFTA-pris til «Menn som hater kvinner»

Prestisjetung pris til den første filmen i Millennium-trilogien.

VANT PRIS:  Den første filmen i Millennium-trilogien, «Menn som hater kvinner», vant BAFTA-pris for beste utenlandske film på søndag. Noomi Rapace har hovedrollen som Lisbeth Salander. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet
VANT PRIS: Den første filmen i Millennium-trilogien, «Menn som hater kvinner», vant BAFTA-pris for beste utenlandske film på søndag. Noomi Rapace har hovedrollen som Lisbeth Salander. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet Vis mer

Den første filmen i Millennium-trilogien, «Menn som hater kvinner», vant søndag BAFTA-pris for beste utenlandske film.

Filmen var også nominert for beste manus mens Noomi Rapace var nominert som beste kvinnelige skuespiller under britenes svar på Oscar, men i disse to kategoriene måtte man se seg slått.

Stor anerkjennelse - Vi er overveldet. Dette er et av de største filmprisene som man kan vinne, og det er en stor anerkjennelse av alle de involverte.

- Vi har oppnådd det enhver produsent og produksjonsselskap drømmer om når man har gjennomført en produksjon; å både få gigantisk publikumssuksess og å vinne prestisjefulle utmerkelser, sier Søren Staermose i produksjonsselskapet Yellow Bird, som står bak.

Rapace beste kvinnelige skuespiller «Menn som hater kvinner» ble nylig kåret til beste utenlandske film under amerikanske Critics' Choice Awards og The Satellite Awards, sistnevnte også en kritikerpris.

Der ble også Rapace beste kvinnelige skuespiller, noe hun også ble kåret til under de britiske filmkritikernes prisutdeling, Richard Attenborough Film Awards.

Bak filmatiseringen av Stieg Larssons krimtrilogi står Yellow Bird sammen med TV-kanalene SVT i Sverige og ZDF i Tyskland, samt distributøren Nordisk Film.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling