LUKKER DØRENE I DAG:  Gourmetrestauranten Bagatelle i Bygdøy allé må i dag stenge dørene etter milliontap over flere år.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LUKKER DØRENE I DAG: Gourmetrestauranten Bagatelle i Bygdøy allé må i dag stenge dørene etter milliontap over flere år. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Bagatelle må stenge dørene etter milliontap

- Det har vært investert mye med hjertet når det gjelder Bagatelle, så dette er veldig trist.

(Dagbladet): Gourmetrestauranten Bagatelle i Bygdøy allé var den første i Norge som fikk to Michelin-stjerner, og stedet Eyvind Hellstrøm drev fram til desember 2009.

Men nå er driften over. I dag stenges dørene etter store underskudd flere år på rad.

- Trist
Ifølge Dagens Næringsliv (DN) har restauranten tapt mer enn ti millioner kroner hvert år i flere år, og Christen Sveaas, som eier restauranten gjennom investeringsselskapet Kistefos, skal ha tapt til sammen over 44 millioner kroner på driften siden han gikk inn på eier i 1996.

- Det har vært investert mye med hjertet når det gjelder Bagatelle, så dette er veldig trist, skriver Sveaas i en e-post til DN.

Hellstrøm sa opp jobben som kjøkkensjef etter uenigheter med Sveaas i 2009, og restauranten ble da stengt rett før jul. Tidligere samme år hadde restauranten fått tilbake sin Michelin-stjerne.

SKAFFET STJERNER:  Kokken Eyvind Hellstrøm overtok Bagatelle i 1982, og første den til to stjerner i Michelin-guiden. I 2009 sa han opp etter en konflikt med eier Christen Sveaas.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
SKAFFET STJERNER: Kokken Eyvind Hellstrøm overtok Bagatelle i 1982, og første den til to stjerner i Michelin-guiden. I 2009 sa han opp etter en konflikt med eier Christen Sveaas. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

I fjor høst skrev Dagbladet om etterbetalingskrav fremmet mot Bagatelle på vegne av to kjøkkenansatte, og i 2011 ble gourmetrestauranten fratatt skjenkebevillingen i en periode.

Beholder Lille B Bagatelle har en søsterrestaurant, og styret i Bagatelle har besluttet å beholde restauranten Lille B, som har adresse to nummer bortenfor Bagatelle i Bygdøy allé.

Daglig leder Robert Lie, som også er Dagbladets vinekspert, forteller at brasseriet har hatt stort suksess siden åpningen.

- Både til lunsj og middag er det fulle hus, og derfor vil vi utvikle det konseptet. Vinene i vinkjelleren vår er tilgjengelig for gjester på Lille B, lokalene til Bagatelle ønsker vi å bruke til eventuelle grupper og tilstelninger med Lille Bs matkonsept, sier Lie til avisa.

- TRIST:  Milliardær Christen Sveaas kjøpte Bagatelle i 1996, men i dag må han stenge dørene til gourmetrestauranten etter store tap gjennom flere år.

FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD / Dagbladet
- TRIST: Milliardær Christen Sveaas kjøpte Bagatelle i 1996, men i dag må han stenge dørene til gourmetrestauranten etter store tap gjennom flere år. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD / Dagbladet Vis mer