«Bagdad! Deres hus og hoteller brenner!»

Se finalistene.

Les også: Fire utvalgte i Skolekammeret

(Dagbladet.no): Juryen har valgt ut tre dikt fra Diktkammeret i september. Hvem som blir månedens poet, kommer vi tilbake til.

Dersom joker som skrev «Antipostmodernisme», og Habbe som skrev «Kryptulus» kan sende en mail til mbo[at]dagbladet.no, er det fint.

God lesning!

------

/Håndskrevet lapp/
etter Meza

Drøm: Jeg står ved steinbordet. Over bordplaten svever et hode i rød sandstein, det synger to toner, om og om igjen, på et gammelt språk jeg er nær ved å forstå. Jeg legger hendene i vannrennen rundt steinplaten, den hever seg langsomt fra fundamentet. Jeg skynder meg å klatre opp, svever høyere og høyere. Steinplaten er vind og skyer, horisonten er et hvelvet bryst.

av hannah10 (utdrag fra «Glasstekstene»)

------

I BRANN: En irakisk gutt holder opp en plakat der det står «Fallujah - amerikanernes gravplass» i Fallujah, 50 km vest for Bagdad. Irak-krigen har dryppet inn i Dikt- og Skolekammeret flere ganger, nå sist litt indirekte i finalediktet «Antipostmodernisme» fra september. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
I BRANN: En irakisk gutt holder opp en plakat der det står «Fallujah - amerikanernes gravplass» i Fallujah, 50 km vest for Bagdad. Irak-krigen har dryppet inn i Dikt- og Skolekammeret flere ganger, nå sist litt indirekte i finalediktet «Antipostmodernisme» fra september. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Antipostmodernisme

Jeg står midt i smørøyetårnet og roper ufravendt

i retning av alle kameldøgnets tider:

Bagdad! Deres hus og hoteller brenner!

Herregud, ingen vil tolerere slik oppførsel.

Men i språket er alt mulig.

Grensene er åpnet, tollerne sparket,

fri flyt av ord og uttrykk.

Fort, trekk opp dine egne grenser,

før det er for sent og ordene blir

like utbyttbare som kronestykker.


Av joker

------

Kryptulus

Fingerhalsen beveger seg om kryptulus.

Hakemannen knepper i kjaken.

Lusbeint knegger jeg.

Det er bresten som rår i verden.

Formering av det brystemte.

Staggering av ondste sort.

Jeg tenker som så:

Knarrering er komplimendert.

Ranken sprer seg knabbert.

La oss dembre:

Anlikten har sådd toblem.

Rotstemt!


Av Habbe

SE OGSÅ:

POSTMODERNIST? Den franske filosofen Jacques Derrida er best kjent som dekonstruksjonismens far, men kalles av enkelte også <a href="http://no.wikipedia.org/wiki/Postmodernisme">postmodernist</A>. Derrida døde av kreft i 9. oktober 2004. Linken? Se dikt nummer to i septemberfinalen.