KOMMENTARER

«Brexit»

Bajas i drømmeland

Britene fortsetter å forhandle med hverandre, mens EU anser forhandlingene med britene for å være over forlengst, skriver Einar Hagvaag.

MØTER VEGGEN: Boris Johnson i kamp for å bli britisk statsminister i Maidstone 11. juli. Han vil ha nye forhandlinger med EU, men EU har forlengst sagt nei. Foto: Henry Nicholls/ Reuters / NTB Scanpix
MØTER VEGGEN: Boris Johnson i kamp for å bli britisk statsminister i Maidstone 11. juli. Han vil ha nye forhandlinger med EU, men EU har forlengst sagt nei. Foto: Henry Nicholls/ Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Den neste statsministeren i Storbritannia overtar ei dobbeltsidig politisk kattepine, som avgående statsminister, Theresa May, aldri greide å komme ut av. På den ene sida har det vært umulig å få vedtatt den foreliggende avtalen om skilsmisse med EU i Underhuset i London, hvor flertallet også har avvist et brudd med EU uten noen avtale. På den andre sida har det vært umulig å få EU med på å endre den foreliggende avtalen.

På hver side av sundet holder de på med sitt. EU er i gang med å velge ny president i EU-kommisjonen og kommissærer. I Storbritannia holder rundt 160 000 medlemmer av det konservative Tory-partiet på med å velge ny leder som altså blir landets nye statsminister, valgt av 0,34 prosent av de britiske velgerne til å styre et land med drøyt 66 millioner innbyggere.

I forrige uke møttes de to som slåss om å bli ny statsminister, til holmgang i britisk fjernsyn, tidligere utenriksminister Boris Johnson og nåværende utenriksminister Jeremy Hunt. Det var et nokså meningsløst ordskifte, der Johnson ikke svarte på et eneste spørsmål og Hunt ga svar som de fleste partimedlemmene ikke vil høre. Ifølge målinger støtter tre firedeler av medlemmene Johnson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer