Du leser nå Dagbladet Pluss

«Bak den stylede fasaden skimtes en mer målrettet, smart og kløktig drivkraft»

Sondre Lerche om Lana Del Rey, popmusikkens nye førstedame.

ELEGANT: I Lana Del Reys univers er det en oppriktig, elegant -  og vittig -  måte å komme mottakerens potensielle fordommer i forkjøpet, og ta kontroll over fortellingen, skriver Sondre Lerche. NTB SCANPIX
ELEGANT: I Lana Del Reys univers er det en oppriktig, elegant - og vittig - måte å komme mottakerens potensielle fordommer i forkjøpet, og ta kontroll over fortellingen, skriver Sondre Lerche. NTB SCANPIXVis mer

Da Lizzy Grant for fire år siden droppet sitt egentlige navn og relanserte seg som Lana Del Rey med låten «Videogames» og en kakofoni av motstridende bakgrunnshistorier, var det med tydelig ønske om å både forvirre og forføre.

Enkelte spekulerte om hvorvidt Lana Del Rey bare var plateselskapets oppfinnelse - som om noen A & R noensinne ville hatt oppfinnsomheten, for ikke si ballene, til å iscenesette en artist som avviker fullstendig fra nær sagt alle innbringende samtidige kvinnelige popstjerner.

Selvdestruktiv lettvekter

Førstesinglens fabelaktig kvaliteter til tross, var iveren stor etter å definere Lana Del Rey som en novelty act - et fenomen som ville forsvinne like raskt som det landet på alles lepper. Ikke uventet kom beskyldningene om at hun egentlig ikke kunne synge, at hun hadde forandret utseendet og identiteten sin for å bli stjerne, at hun var en selvdestruktiv lettvekter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.