VI KJENNER'N IGJEN: Øyne og blikket avslører ham. Det er selveste Paul McCartney som har en rolle i den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen. Foto Instagram
VI KJENNER'N IGJEN: Øyne og blikket avslører ham. Det er selveste Paul McCartney som har en rolle i den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen. Foto InstagramVis mer

«Pirates of the Caribbean»

Bak denne sjørøver­sminken befinner en av verdens største artister seg

Ser du hvem piraten er?

Sjørøverne fra «Pirates of the Caribbean» nærmer seg. Onsdag får den femte «Pirates of the Caribbean»-filmen norsk premiere. Og det med de norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg i førersetet.

Filmen går under to navn: «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» og «Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge».

Beatles-stjerne

Den store stjernen i filmen, er selvsagt Johnny Depp som piraten Jack Sparrow. Men i den femte og siste filmen, «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales», dukker det opp en annen pirat.

Jo, vi snakker om Paul McCartney, som spiller Uncle Jack.

TRAILER: «Pirates of the Caribbean - Dead Men Tell No Tales» kommer på kino i Norge i mai. Video: Disney Vis mer

Bildet av «Macca» som sjørøver la han selv denne uka ut på Instagram. Den tidligere Beatles-stjernen er temmelig ugjenkjennelig. Men når man først vet hvem det er bak hatt, hår, fletter og skjegg, så trer konturene av denne kolossen fra musikkscenen fram.

Keith som faren

Det er ikke første gangen en av verdens største rockestjerner har en rolle i «Pirates of the Caribbean». Rolling Stones-gitarist Keith Richards spilte faren til Jack Sparrow i filmene «On Stranger Tides» og «At World’s End».

Denne uka startet lanseringen for alvor med store gallapremiere med skuespillere, kjendiser og spesielt inviterte.

SPØKELSESSKIP: Lørdag kveld seilte denne illusjonen av et spøkelsesskip firbi Operasen i Sydney. Foto: NTB Scanpix
SPØKELSESSKIP: Lørdag kveld seilte denne illusjonen av et spøkelsesskip firbi Operasen i Sydney. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I går kveld var det førpremiere i den australske byen Sydney. Der dukket det opp et lasersjørøverskip som leite forbi operaen og under Sydney Harbour Bridge.

Salazar vil ha hevn

På Colosseum kino i Oslo tirsdag kveld er det gallapremiere på «Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge» , som er det norske navnet. Dit kommer ikke Johnny Depp, men det gjør regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg - og en rekke av skuespillerne fra den Oscar-nominerte «Kon-Tiki», som de to også regisserte.

Foruten Johnny Depp er også Orlando Bloom, Kaya Scodelario, Keira Knightley, og Geoffrey Rush på rollelista.

Denne gangen skal Kaptein Jack Sparrow få bryne seg på den fryktelige Kaptein Salazar (spilt av Javier Bardem), som har som mål å drepe hver eneste pirat som befinner seg på havet.