Bakglatt

Marjorie sitter fengslet for flere ran og drap hun og kjæresten Lamont angivelig skal ha begått, men hun har aldri tilstått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå forteller hun sin versjon på lydbånd stilet til yndlingsforfatteren sin. Marjorie håper at Stephen King skal skrive bok og helst også filmmanus over historien hennes. Men dessverre finnes det en tredjeperson som også vil ha sitt besyv med.

Ulidelig

«Speed Queen» er en spenningsroman som tar utgangspunkt i konsekvens, og ved hjelp av en uskyldig drømmende tolkning av hendelsesforløpet prøver å klarlegge årsak. O'Nan er en stor beundrer av King og flere steder parafraserer han essensen av Kings skrekkromantiske realisme. Men dessverre tynges språket av bakglatt patos og uelegante klisjeer. O'Nan burde ha lest sin Simenon nøyere og gitt hele prosjektet aktiv dødshjelp. «Speed Queen» er kjemisk fri for fremdriv, trøkk og innsikt, både i fortellerteknisk psykologi og i et nihilistisk sinns irraganger, og det som var i utgangspunktet var en håpløst arty ide har selvfølgelig blitt en ulidelig farty roman.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer