Baklengs inn i tv-framtida

Mens seerne strømmer til nettet, avslutter Telenor sin satsing på nettbasert film- og tv.

TAR FARVEL: Film- og tv-bloggen Comoyo Filter markerer at det er slutt: Telenor legger ned sin strømmetjeneste for film og tv, etter bare få måneders drift.
TAR FARVEL: Film- og tv-bloggen Comoyo Filter markerer at det er slutt: Telenor legger ned sin strømmetjeneste for film og tv, etter bare få måneders drift. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I dag kom nyheten om at Telenor gir opp satsingen på Comoyo View, den nettbaserte strømmetjenesten som skulle konkurrerere med amerikanske aktører som Netflix, HBO og iTunes, i tillegg til hjemlige aktører innenfor nettbasert og mer tradisjonell film- og tv-distribusjon.

Det ble for tungt. Bare noen måneder etter at Comoyo åpnet sin Netflix-liknende, abonnementsbaserte strømmetjeneste, trakk eieren ut pluggen.

Trenger vi flere ufullstendige strømmetjenester for film og tv?, spurte jeg retorisk da jeg anmeldte tjenesten i juli. Min konklusjon var at Comoyo, i likhet med HBO Nordic og Viaplay, tapte en direkte sammenlikning mot markedsleder Netflix på flere parametre.

Jeg skulle likevel gjerne sett at Comoyo View fikk holde på lenger, som et norsk alternativ til det stadig mer amerikaniserte film- og tv-tilbudet på nett.

Men eieren ville det annerledes.

Strømmetjenesten erstattet det tidligere Comoyo- tilbudet fra 2011 innenfor nettbasert klikkefilm til stykkpris. Rundt 1. november er det kroken på døra også for strømmingen. Comoyo som utviklingsenhet skal drives videre, men konkurransen i det raskt voksende Netflixs-segmentet er altså oppgitt, nesten før den begynte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer