- Bakmennene suger oss for penger

TRONDHEIM (Dagbladet): D.D.E.-vokalisten Bjarne Brøndbo raser mot platebransjens bakmenn, som han mener tar en altfor stor del av fortjenesten. Selv tjente han 659300 kroner i fjor.

- I forhold til bakmennene som suger oss for penger, tjener vi altfor lite, mener Bjarne.

Han er kraftig provosert over at Jørn Johnsen fikk ti årslønner i fallskjerm da han forlot direktørstolen i PolyGram.

- Det er horribelt at en platedirektør skal ha mulighet til å ha ti millioner kroner i lønn. Det er galskap, sier Bjarne Brøndbo til Dagbladet.

I forhold til Johnsens fallskjerm tjener de populære D.D.E.-guttene småpenger, selv om de i fjor gjorde et samlet lønnshopp på nærmere en million kroner.

Alle medlemmene i Namsos-gruppa kunne notere en solid inntektsøkning i 1998 sammenliknet med 1997. Til sammen tjente de 4,2 millioner kroner i fjor mot 3,3 millioner året før.

Ny plate

- Inntektsøkningen har sammenheng med at vi ga ut ny plate i fjor, men vi er stolte av at vi igjen bidrar med 1,9 millioner til fellesskapet i form av skatt. Vi betaler iallfall lærerne til våre egne unger, flirer Bjarne Brøndbo.

- Vi tjener så godt at vi egentlig har det veldig bra, men i forhold til tida vi bruker i studio og på turné, tror jeg ikke timelønna blir så fryktelig høy, mener Bjarne.

Øverst på lønnstoppen i D.D.E. troner Frode Viken, som hadde en inntekt på 1,2 millioner kroner i fjor. Det er nesten 300000 kroner mer enn i 1997.

Viken tjener omtrent dobbelt så mye som sine D.D.E.-kolleger fordi han i tillegg til å spille i bandet, er tekstforfatter og komponist.

På fjerde plass

Gruppas frontfigur, Bjarne Brøndbo, tjente 659300 kroner i fjor. Det er en økning på 128100 i forhold til året før - men han får likevel bare en fjerdeplass på D.D.E.-lønningslista.

I tillegg til Viken blir Bjarne slått av broren Eskil Brøndbo og keyboardisten Bård Jørgen Iversen. De tjente henholdsvis 728900 kroner og 685200 kroner i fjor.

Eivind Berre hadde en inntekt på 611500 kroner i fjor, mens Terje Tranås tjente minst av D.D.E.-gutta med sine 319200 kroner i inntekt.

VIL HA MER: Samlet årsinntekt for D.D.E. i fjor var 4,2 millioner kroner.