Baksaas blir sittende

«Bra at noen setter søkelys på dette, men at konsernsjefen i Telenor skal avsettes for dette er for dumt. Da får dere heller grave fram andre ting som hefter ved ham, han har kanskje en tante i Sveits ?

Kornelius Kvakk

«Selv om Dagbladet mener at ledere skal vite alt og ta anvsvar for alt i bedriftene de leder er det godt at andre har bedre oversikt over hvordan store bedrifter drives.

TPF«Hvis den arbeideren som døde i det helsefarlige syrebadet hadde vært norsk? Hadde Baksaas sittet der fortsatt? Don’t think so... Smart med arbeidere i Bangladesh, både økonomisk og for omdømmets skyld. Flaks det ikke var Ole Olsen fra Kløfta som jobbet der.

EBS«Baksaas fikk full tillit fra seg selv. Godt å se at etiske og demokratiske mekanismer fungerer som de skal i edelnasjonen Norge. Dødsfall i syrebad og sånn får man bare prøve å ta med godt humør.

HKB«Disse overgrepene er garantert noe ledelsen i Telenor, som i alle vestlige bedrifter som gjør bruk av slavearbeid, har vært klar over fra begynnelsen. Ordbruken til Telenor når dette kom ut var ikke annet enn de samme klisjeene disse bedriftene bruker hver gang de blir tatt på fersken: de fraskriver seg alt ansvar, spesielt hos toppledelsen, og håper alt kommer til å blåse over av seg selv.

De gamle klisjeene om at «det har vaert en glipp», og ikke minst «Vi skal undersøke dette nøye» er rett og slett doublespeak for «vi tar ikke ansvar, basta!»

Trynet