Baksideteksten er mer spennende enn boka

Forbausende lite pirrende følelser.

SKRIVER GODT: Mikael Godø krim-debuterer med en dialogdrevet thriller. Men den er ikke spennende nok. Foto: ASCHEHOUG
SKRIVER GODT: Mikael Godø krim-debuterer med en dialogdrevet thriller. Men den er ikke spennende nok. Foto: ASCHEHOUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Den suspekte milliardæren Finn Grua skal portrettintervjues av økonomijournalisten Bendik Eckeberg, som gjør sitt beste for å grave fram dritt om fyren.

Men samtidig er det mer enn én gruppering som planlegger et ran mot et av Grues etablissementer.

Mislykket gründer Tittelen «Skitne penger» antyder vel at ikke alt er som det skal være med finansene til milliardæren, og det har den mislykte gründeren Kenneth Staverud, som føler seg lurt av Grua i et strutsefarmprosjekt, tenkt å utnytte. Han skal slå til mot et av utestedene til rikingen, hvor det til enhver tid finnes store penger av den sorten som må vaskes hvite.

Med seg på laget har han Marianne Eng, en jurist som fikk sparken fra Grues imperium etter at hun ikke lot seg plukke på av en av toppsjefene der. Og til slutt ramler Bendik, som er en gammel skolekompis av Kenneth, opp i det hele når han tilfeldigvis blir forført av Marianne. Men det er også en annen gjeng som har tenkt å slå til mot samme utested, den består til overmål av eks-soldater, og det gir Kenneth en lys idé om det perfekte kupp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer