Balladetung norskdebut for solo-Abel

Morten Abel har funnet et godt sted å være.

Foto: Warner Music
Foto: Warner Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det har åpenbart vært vanskelig for Morten Abel å finne sporet de siste årene. Men nå er endelig åtte års albumhvile over for en av Norges viktigste og mest feirede popartister. Det er mye som er nytt på «I fullt alvor». Det åpenbare er at han for første gang synger på norsk som soloartist, det andre er valg av samarbeidspartner.

Siddisen har denne gang fått hjelp av norsk på norsk-høvding, Odd Nordståga. De to faktorene forteller ganske mye om hvor veien går videre og hva ambisjonen for plata er.

Det er kanskje tullete å si at Abel nå skal krysse over i de voksnes rekker all den tid mannen er over 50 år og har snart 35 års fartstid som plateartist. Men Abels opus murandi har hele veien vært hans gode evne til å tilpasse seg de unges musikalske trender og holde seg varm i det stadig skiftende pop-heatet. Dette kulminerte blant annet i storsuksessen «I'll Come Back and Love You Forever» og utsolgte konserter i Oslo Spektrum på tidlig 2000-tall.

Nye takter Etter det har det vært hakket vanskeligere å holde koken. Kanskje det er derfor han brukt såpass lang tid på å finne stien denne gangen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer