+ Du leser nå Dagbladet Pluss

«Rotter – verdens beste dyr»

- Ballene er myke og passer veldig godt som nakkevarmere

«Svein og rotta»-forfatter Marit Nicolaysen har skrevet et flammende forsvarsskrift for verdens minst populære gnagere.

GLAD I GNAGERE: «Svein og rotta»-forfatter Marit Nicolaysen har elsket de små gnagerne siden hun kjøpte rotta Halvorsen, som inspirerte rotta i barnebokserien. Foto: Eigil Korsager
GLAD I GNAGERE: «Svein og rotta»-forfatter Marit Nicolaysen har elsket de små gnagerne siden hun kjøpte rotta Halvorsen, som inspirerte rotta i barnebokserien. Foto: Eigil KorsagerVis mer

- Hei, Marit! Du er aktuell med boka «Rotter – verdens beste dyr». Gi meg trettisekunderspitchen!

- Det er en grundig faktabok om rotter. I mange år har jeg skrevet om rotter, og jeg har opparbeidet mye kunnskap. Jeg synes de er fantastiske dyr som folk fortjener å vite mer om. De er det ville dyret som lever tettest på oss mennesker, og som vi vet minst om, men de fleste ser på dem som skadedyr og ikke noe mer. Derfor synes jeg det var på tide å lage et forsvarsskrift for rottene.

- Hvem er boka skrevet for?

- I utgangspunktet mellomtrinnet, fra 9 til 12 år. Jeg har prøvd å forklare kompliserte ting på en enkel måte Men jeg håper at både unge og voksne kan ha glede og nytte av den.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.