Balsam fra Bergen

Organisk fiskesuppe fra Bergen

CD: Har det noe med været i Bergen å gjøre? Det at de holder seg mer innendørs enn resten av oss? Ikke vet vi, men bergensere har en egen evne til å komme opp med perfekte søndagsalbum.

Bergensk balsam

Sett på Ephemeras «Air» til en søndagsfrokost, og det vil garantert ikke skje noe kjipt resten av dagen. Setter du så på den like varmende og «dæven, jeg føler meg bedre etter å ha hørt på denne skiva»-skiva fra Bergen-kollegene Ralph Myerz and the Jack Herren Band, kommer søndagen til å fortone seg som en miniorgie i balsambergensk vellyd.

Er det produksjonstalentene til Yngve Sætre og Jørgen Træen? Førstnevnte har gjort «Air» til årets beste svevealbum, og som god Dumbo nummer to følger den nesten like luftige «A Special Album». Alt liksom bare flyter i Bergen, mann!

Sex appeal

Eller er det den kvinnelige gjestelisten som gjør «A Special Album» til noe annet enn bare behagelig bergensk downtempomusikk? Leslie Ahern, Kristine Alme, Berit Killingberg Havåg og - det lå liksom i kortene - Ephemeras hovedlåtskriver Christine Sandtorv, gjør nemlig sitt for å gi albumet en god dose sex appeal den ikke kunne vært foruten. Man savner damene når de ikke er der.

Eller er det kanskje bandets herlig surrete, varme og orgelfuzzy grooves som gjør «A Special Album» så uimotståelig? Svaret er selvsagt alt det ovennevnte.

For dette er ingen genistrek av et album, men alt i alt en funky og organisk bergensk blanding som alle bør få på en klein søndag i mars.