Banal svensk krim

«Nobels testamente» er en thriller som tar livet av seg selv allerede i første scene.

MIDDELS KRIM: Malin Crepín spiller Annika Bengtzon i «Nobels testamente», bygget på Liza Marklunds roman.
MIDDELS KRIM: Malin Crepín spiller Annika Bengtzon i «Nobels testamente», bygget på Liza Marklunds roman. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det er desember og Nobelbankett i Sveriges hovedstad. Etter noen innledende sveip over Stockholm by night, ledes vi inn til festlighetene i «Gyllene salen», som er fylt med dansende par i finstasen. Men kamera introduser oss bare for et fåtall ansikter og det er noe muffens med dem alle. Vår heltinne, journalist Annika Bengtzon fra Kvällspressen, blir bedt opp til dans. Samtidig følger vi en skummel, sexy kvinne i gullkjole på vei inn i salen, der nobelprisvinnere og dignitærer svinger seg. Bang, bang, prisvinner på gulvet, skrik, kaos.  

Etter attentatet blir Annika (Malin Crepín) forhørt av politiet. Hun la ikke merke til noe spesielt, men nevner likevel at hun blir dultet borti av en kvinne i gullkjole. Politiet fester seg ved dette. Hm, en kvinne som dulter borti en annen kvinne på et fullstappet dansegulv, det sporet må vi forfølge.  

Tullete manus Tydeligvis er det ingen andre i salen som har sett noe av interesse og her er vi ved problemet: «Nobels testamente» blir tullete fordi handlingen hele veien skal kretse rundt vår heltinne. Manuset velger enkle løsninger for at hun skal være i fokus og da er kriminalthrilleren ikke lenger så «thrilling».  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer